0
Störningar

Störningar

0
Inga störningar just nu
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Lövenstrand tar form

I det första området, nya Runnevål, förbereder tomtägarna för husleverans och efter gallring av skog har alla tomter en härlig sjöutsikt. Viksta by är igång med markarbeten och vid Skommita och Tallåsen pågår avverkning. Under hösten påbörjas försäljning i dessa områden.

Närheten till sjön, fritidsaktiviteter, skola-förskola och aktiv handel i centrum gör läget än mer intressant. Priserna varierar beroende på läge och mer än vanligt ingår i tomtpriset.

– Vårt tomtpris är ett paketpris där vi bakat in serviceavgifter som i vanliga fall tillkommer. Oftast ingår tomt och avstyckning i tomtpriset. I vårt tomtpris ingår även anslutning av vatten och avlopp, grundundersökning och utsättning av hus. Det gör att våra kunder får del av våra rabatter och en bra ekonomisk helhetsbild utan överraskningar, säger Georg Forsberg (C), kommunalråd i Kil.

Mer än vanligt ingår i tomtpriset

I dessa prisexempel ingår tomt, anslutningsavgifter för vatten och avlopp, rör för bredband, grundundersökning och utsättning hus:

Tidsplaner och försäljningsläge

Runnevål är klart för byggnation, de första husen är snart på plats och försäljning pågår.

I Viksta by pågår markarbeten (gator/serviser) och området är byggklart i september.

Vid Skommita och Tallåsen är strax skogsavverkningen klar och här börjar tomtavstyckning och markarbeten i september. Då börjar även tomtförsäljning i Viksta by, Skommita och Tallåsen.

Flerbostadshusen är borttagna ur tidigare plan och kommunen tar nu fram en ny detaljplan där de kommer att flyttas närmare Viksta by (se skissbilden överst på denna sida).

Bokning och mer information

– På Runnevål har vi sju lediga tomter och snart kan vi påbörja försäljning i Viksta by, Skommita och Tallåsen. Viksta by är snart klart med vägar och ledningar och förhandlingar med husexploatörer pågår. På Skommita och Tallåsen har vi avverkat skog och ska påbörja markarbeten och  tomtavstyckning, berättar exploateringschef Kent Svensson.