0
Störningar

Störningar

0
Inga störningar just nu
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Lövenstrandsrapport 6 okt

Första huset är på väg upp på Runnevål, förra veckan invigde vi Viksta by och intressenterna på kölistan till Viksta by har nu träffat husleverantörerna. De har till den 20 oktober på sig att bestämma sig för köp av parhus.

Viksta by

Intressenterna på kölistan till Viksta by har nu fått information om tilltänkta husexploatörer och deras totalpriser för parhus. Intressenterna har till och med den 20 oktober på sig att bestämma sig. Avtalsskrivningen sker då enligt listans turordning. Efter den 20 oktober avvecklas listan och om det då finns lediga bostäder kan intresserade skriva avtal direkt med husexploatör.

Intressentmöte med tilltänkta husexploatörer för Viksta by

På informationsmötet den 5 oktober presenterade Merbygg AB i samarbete med Trivselhus samt Vikstaby Projekt AB sina alternativ för bostäder på Viksta by. Kils kommun kommer att ta ställning till vilken eller vilka av husexploatörerna som kommer att få uppdraget för Viksta by. Ett 40-tal personer, varav 27 från intresselistan, lyssnade på presentationerna. 

Samtliga på intresselistan kommer att få information från respektive leverantör. De har har till och med den 20 oktober på sig om de vill gå vidare med kontraktsförhandlingar med respektive husexploatör.

Båda husexploatörerna har efter mötet meddelat att de är intresserade att teckna avtal med kommunen.

Skommita, Tallåsen och punkthus

Entreprenören NCC håller på med markarbeten. Försäljning i dessa områden startar senare i höst. Tomterna ligger i sluttningen mot Fryken. Läs mer om Tallåsen och Skommita.

Plan för flerbostadshus

För flerbostadshus med maximalt 8 våningar pågår detaljplanearbete. De var i ursprungsplanen placerade på Tallåsen men har flyttats en gång och detaljplanearbete för placering närmare Viksta by pågår. Se område i bilden.

Runnevål

Kils kommun invigde området Runnevål den 3 juni i år. Det första huset är på väg upp och idag finns det några få tomter kvar. Se bokningsläge för Runnevål.

Mons Backe

Tomtförsäljningen har ökat det senaste året. Det finns lediga tomter. Läs mer om Mons Backe.