0
Störningar

Störningar

0
Inga störningar just nu
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Markarbeten i Lövenstrand

Nu börjar projektering och produktion av gator och ledningar i Lövenstrand. Enligt planen ska tomtägarna på Runnevål kunna börja bygga i mitten av maj.

Kils kommun fick in fem bra anbud för markarbeten i Lövenstrand och har tecknat partneringavtal med NCC Construction AB i Karlstad för projektering och produktion för byarna Runnevål och Viksta by. Runnevål är prioriterat och där har entreprenören börjat med projektering och kommer snarast att börja med produktion av gator, vatten- och avloppsledningar med mera.

Undviker skarvning

– Vi kommer att dra fiber och el samtidigt som vi lägger ledningar för VA (vatten- och avlopp). Entreprenören kan dra in VA-serviser innanför planerad grund för de tomtägare som skaffat nybyggnadskarta och bestämt placering av hus i tid. Därmed undviker vi skarvning berättar exploateringschef Kent Svensson.

Bokningsläge Viksta by, Tallåsen och Skommita

– Det känns bra! Allt går planenligt och intresset är stort. Det är många på kölistan till Viksta by, Tallåsen och Skommita. När det är dags att erbjuda boende utgår vi från kölistan och man får säga ja eller nej. Det brukar vara några som hoppar av när man får det verkliga erbjudandet. Därför är det viktigt att du som är intresserad anmäler dig så du kommer högt upp i kölistan. Då ökar dina chanser. Anmäler dig gör du på kil.se/lovenstrand, säger Kent Svensson.

Bokningsläge Runnevål

8 av de 15 tomterna på Runnevål är bokade och det är först till kvarn som gäller för dig som vill boka någon av de lediga tomterna.

Nybyggnadskarta och husplacering

Du som bokat dig på Runnevål och önskar direktindragning av VA-servis ska kontakta byggnadsingenjör Fredrik Björkman på Kils kommun för att lämna besked om placering av hus och få ut nybyggnadskarta i tid.


Läs mer om Lövenstrand på kil.se/lovenstrand