Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Miljöpris till Bengt Kolthoff

Från vänster: förvaltningschef Kalle Ekelund, pristagare Bengt Kolthoff och Leif Askeröd (C) miljö- och byggnadsnämndens ordförande.

Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Leif Askeröd (C) till höger på bilden delade tillsammans med förvaltningschef Kalle Ekelund ut 2012 års miljöpris till Bengt Kolthoff (i mitten av bilden) för hans goda arbete som tillsyningsman i Kilsravinerna och Lövenstrandsområdet.

Bengt har under många år tålmodigt och entusiastiskt guidat och informerat naturintresserade människor, besökare både inhemska och från främmande länder, skolungdomar med flera om natur och miljö med anknytning till Kils kommun.

Motivering

Som tillsynsman för Kilsravinerna och Lövenstrandsområdet har han med stor energi och inlevelse bevakat och värnat om dessa två högt prioriterade områden. Med stor kunskap och inlevelse har han guidat och informerat turister och andra besökare. Han har knutit kontakter med skolan och strävat efter att väcka ungdomarnas intresse för natur och miljö. Han pratar, han informerar, han städar och röjer. Han är kort och gott en förträfflig tillsynsman, en stor tillgång i vårt naturvårdsarbete.