Holmstipendium till Irene Ekelund

Irene Ekelund, 2014 års Stefan Holm-stipendiat

Utmärkelserna formligen flödar över den 16-åriga friidrottaren Irene Ekelund. Efter ha utsetts till årets nykomling vid idrottsgalan och fått svenska dagbladets lilla bragdguld fick hon vid kommunfullmäktiges sammanträde på KilArena motta Stefan Holm-stipendiet.

Stefan Holm och Irene Ekelund med diplom för Stefan Holm-stipendiet.Irene har i år bytt klubb från Kils AIK friidrott till Malmö AI men bor kvar i Karlstad där hon går sista året på gymnasiet. Till helgen bär det av till Malmö för säsongsdebut i Pallasspelen där hon ska springa 60 meter och 200 meter. Den 6 februari kommer Irene att delta i XL-galan i globen på samma distanser.

- Jag kommer också att tävla i Kilsspelen inomhus däremellan, berättar Irene Ekelund

Stefan Holms stipendium är på 10 000 kr.

– Det känns helt självklart att dela ut det här priset till dig Irene. Jag har sett dig springa många gånger och känt att du är en talang utöver det vanliga men att det så snabbt skulle leda till så stora framgångar hade jag inte kunnat förutse, ett stort grattis, sa Stefan Holm när han delade ut sitt stipendium.

Motivering

"Irene Ekelund, Kils AIK friidrott, får 2013 års Stefan Holm-stipendium för sina sprintframgångar. Under året har 16-åriga Irene bland annat vunnit 100 m och 200 m vid SM för seniorer både inomhus och utomhus, tagit guld och satt världsungdomsbästa på 200 m vid ungdoms-VM i Ukraina och satt nytt finnkampsrekord för seniorer på 200 m. Irene spås en lysande framtid och är med sin ödmjuka framtoning ett föredöme för ungdomar i Kil, Sverige och världen."

Stipendiet delas ut till person som uppträtt föredömligt och som en god förebild antingen genom egna idrottsprestationer eller genom ledarinsatser inom Kils kommun.

Tidigare stipendiater

Malin Johansson 2008 – bågskytte, Filip Lööv 2009 – friidrott och Anton Wigarthsson 2011 - båtracing.