Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Mottagningsteamet

Tulpaner

När din läkare bedömer att du inte längre behöver sjukhusvård men har fortsatt behov av vård/omsorg och/eller rehabilitering kan du erbjudas stöd från kommunens mottagningsteam.

Målet är att du ska få insatser utifrån dina specifika behov och skapa den trygghet som du behöver när du kommer hem efter din sjukhusvistelse. Alla behov bedöms individuellt utifrån lagstiftningen.

Vilka ingår i mottagningsteamet?

Mottagningsteamet består av undersköterskor, biståndshandläggare, arbetsterapeut, sjukgymnast och sjuksköterska.

Vad händer efter din sjukhusvistelse?

När du kommer hem möter du mottagningsteamet i din bostad. Vi erbjuder planering där vi samtalar om vilket stöd du behöver till en början. Teamet ser till att du får stödet som du behöver omgående.

Planering i hemmet

Vid planeringsmötet hemma hos dig får du och/eller närstående berätta hur du klarar vardagen just nu och vad du behöver för stöd.

Tillsammans med teamet kommer ni överens om vilket stöd du har behov av den närmaste tiden. Det kan till exempel vara hemtjänst, hemsjukvård, rehabilitering och hjälpmedel. I slutet av mötet sammanfattar vi planeringen och bokar en tid för uppföljning.

Vad händer sen?

Mottagningsteamet ger dig stöd i upp till tre veckor. Efter dessa veckor sker en ny planering i hemmet där vi omprövar dina behov. Om du har fortsatt behov av stöd utförs det av ordinarie hemtjänstpersonal på ditt område.

Om det inte fungerar i hemmet?

Om det inte fungerar på ett tryggt och säkert sätt hemma gör vi en ny biståndsbedömning för att utreda alternativa lösningar.

Nycklar

När du blir beviljad hemtjänstinsatser behöver vi få en hemnyckel, så att vi kan komma in när vi ska besöka dig. Om du även blir beviljad trygghetslarm behöver vi ytterligare en nyckel eftersom nattpatrullen då måste ha en i sitt nyckelskåp.

Totalt behöver vi alltså två nycklar - en nyckel för hemtjänst och en nyckel för trygghetslarm. Utan nycklar kan inte trygghetslarm installeras.