Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Matdistribution

Om du har svårt att laga din mat själv kan du beviljas matdistribution.

Om du vill ansöka om matdistribution ska du ta kontakt med kommunens biståndshandläggare.

Färdiga, kylda enportioner – kompletta måltider klara att värma

Maten körs direkt hem till dig eller till någon av hemtjänststationerna, där hemtjänstpersonal tar emot maten för att sedan leverera den till dig, en gång i veckan, på torsdagar.

Vi erbjuder kylda kompletta enportionsmåltider. Dryck, bröd, och andra tillbehör såsom sylt, sallad eller ketchup ingår inte i portionerna.

Andelen ekologiska livsmedel som ingår i den kylda kompletta enportionsmåltiden är cirka 38 procent och etiska livsmedel cirka fem procent. Köket är KRAV-certifierat vilket innebär 25 procent KRAV-godkända råvaror.

Matsedel för sju veckor

Utbudet av de kompletta måltiderna följer en rullande sjuveckorsmatsedel. På varje matsedel finns tio rätter att välja mellan.

För dig som matgäst innebär det att du får ökad valfrihet och tillgång till ett stort utbud av näringsvärdesberäknade, smakfulla och kompletta måltider. I valfriheten ingår också att måltiderna kan intas när det passar den enskilde bäst.

Maten värms i en vanlig ugn eller mikrovågsugn.

Hög matsäkerhet 

Råvaror av hög kvalitet, den noga kontrollerade tillagningen, den snabba nedkylningen, den syrefattiga förpackningen och den obrutna kyltransportkedjan sörjer för hög matsäkerhet.

Kontakt

Biståndshandläggare

måndag - fredag 08.30 - 10.00,
tfn
0554-191 16