0
Störningar

Störningar

0
Inga störningar just nu
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Företagsfredag hos Moelven Byggmodul och EO Stål

Under företagsfredagar en gång i månaden får kommunen och företagare en chans att träffas. Med på företagsbesöket är politiker och tjänstemän med olika ansvarsområden. 7 april besökte kommunen Kilsföretagen Moelven byggmodul och EO Stål.

Moelven byggmodul AB

Om du ser en barack på en byggarbetsplats någonstans i Sverige, eller Norden, så är det stor chans att den är tillverkad i Kil. 65 % av marknadens bodar – eller 1600 bodar per år - produceras nämligen på Moelven Byggmodul AB.

– Bodmarknaden är stabil, vi ser inget stopp på den, säger Jonas Delin, driftschef på Moelven byggmodul AB i Kil.

De tillverkar sina bodar på Runnevåls industriområde. Bodarna är märkta med Kilsboden. Nästan varje del till skapas och monteras i lokalerna i Kil – även inredningen. Unikt är att företaget har en egen plåtverkstad och reservdelsförsäljning.

Den stora byggboomen i Sverige har haft effekt för affärerna. Sedan en tid tillbaka arbetar den utökade personalstyrkan även kvällsskift för klara av de ökade beställningarna.

Moelven byggmodul är numer Kils största privata företag med 150 anställda.

Företaget startade som AB Husvagnar på femtiotalet och blev senare Kils volymbyggen. Sedan 2004 heter företaget Moelven Byggmodul AB, är norskägt och ett dotterbolag inom storkoncernen Moelven.

EO Stål AB

EO Stål AB i Kil är det enda stållagret i länet. I sina lokaler på Lersäters industriområde, har företaget ungefär 500 ton stål. Det motsvarar vikten av mer än 100 elefanter.

Här finns allt från varmförzinkade galler för exempelvis rullstolsramper, till tunna aluminiumlister eller kraftiga stålbalkar – upp till 18 meter långa.

De flesta av de cirka 650 artiklarna som finns lagerförda i Kil har certifikat. Det betyder att man kan följa processen bakåt till den punkt då materialet smältes ihop.

1932 började Kilsbon Erik Olsson att göra skrotaffärer. I början av femtiotalet kom sönerna Sven-Erik och Kjell in i bolaget och bildade efter en tid EO-bolaget. I slutet av åttiotalet separerade de stålförsäljningen från återvinningsdelen och bildade EO Stål.

Sedan år 2000 är moderbolaget Tibnor AB ensam ägare till EO stål.

Med Tibnor som ägare fick EO Stål nya möjligheter gällande sortiment och produktionsanpassning.

EO Stål AB har tio anställda och omsätter 60 miljoner kronor per år. Förtaget säljer material till verkstad-, process-, byggindustri och privatpersoner. Via ett eget åkeri kan företaget leverera varorna till sina kunder runt om i Värmland.

– Kil har ett bra logistiskt läge för oss, säger Anders Broms, VD på EO Stål AB.

En företagsfredag varje månad

Vill du ha besök? Kontakta Bo Thunberg på telefon 0554-194 13 eller e-post: bo.thunberg@kil.se för att boka in ett möte.

Under företagsbesöken lära kommunen lära sig mer om företagen och deras förutsättningar. Företagarna får chans att ställa frågor eller berätta om sina erfarenheter som företagare i Kil.