5
Störningar

Störningar

5
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Goop fick Kil på företags-aw

Arkivmaterial

Företagarrådets after work på kulturhuset KilArena bjöd på ett varierat program med trendspaning, musik, mingel och utdelning av utmärkelser.

Kommunstyrelsens ordförande Mikael Johansson (S), delade ut utmärkelsen Kilen till Olle och Björn Goop. Olle tog emot bådas utmärkelser eftersom Björn var i Frankrike och tävlade.

Motivering: Olle och Björn Goop har tagit sensationellt många segrar inom travsporten. Deras framgångsrika verksamhet på Lökene i Kil har skapat arbetstillfällen och positiv uppmärksamhet i lokal, nationell och internationell media. Olle och Björn är kända för att ligga i spets, både på travbanan och som goda ambassadörer för sin sport och hemkommun.

Trendspaning

Kjell-Arne Edvinsson, trendspanare, berättade om senaste trenderna bland annat att de långa seriernas tid är förbi (fler och fler storföretag tar hem produktionen från andra länder eftersom livslängden på produkterna minskar och snabb produktanpassning är nödvändig). Han sa också att utan de mindre kommunerna är Värmland rökt.

Vitamininjektion och företagarkalas

De femtiotalet företagare som var på plats fick lämna förslag på vitamininjektioner för att lyfta näringslivet i Kil. Hans Norströms förslag om att puffa mer för näringslivet på digitaltavlan på riksväg 61 valdes ut som ett av många bra förslag. Alla förslagen som kom in tas om hand av företagarrådet.

Alexandra och Gustav Larsson som var kvällens värdpar uppmanade deltagarna att skriva in den 16 mars 2018 för att inte missa Det stora företagarkalaset i Kil. De tackade också för företagarnas stöd till insamlingen Världens barn – ett rejält lyft i år jämfört med tidigare.

Fler utmärkelser

Ing-Britt Bergström från Kilsam, berättade att Daniel Thorén utsetts till årets företagare i Kil 2017. Läs mer om Daniels företag och utmärkelse.

Ing-Britt Bergström blev själv överraskad när företagarrådet uppmärksammade hennes långa gärning som företagare i Kil. Hon fick en tavla gjord av Xiaoyu Li som förutom ägare till Dumplings i Kil är en duktig konstnär och fotograf.

Stefan Molang underhöll och Eskebohl måltid och mångfald stod för maten.