5
Störningar

Störningar

5
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Näringslivsranking, all time high

Arkivmaterial

Kil fortsätter att klättra i Svenskt näringslivs ranking av de svenska kommunernas företagsklimat. På fyra år har Kil klättrat 165 placeringar och är 2017 rankad på plats 70 plats i Sverige. Det är den bästa placeringen som Kil haft sedan rankingen startade.

– När vi 2013 började arbeta mer organiserat med näringslivsfrågor och de lokala företagen, låg vi på plats 235 i rankingen. Vi är helt klart nöjda med att ha klättrat 165 platser på fyra år men vi vill mer och förutsättningarna är bra med tanke på hur många duktiga och framåt företagare som finns i Kil, säger, Georg Forsberg (C), kommunalråd med inriktning på näringslivsfrågor och tillväxt.

Plus för skolans attityder till företagande

Varje år skickar Svenskt näringsliv ut en enkät till företagare i varje kommun, en enkät som ställer frågor vad företagarna tycker om olika saker. Det handlar om kommunpolitikers och tjänstemäns attityder, tillämpning av lagar och regler, infrastruktur med mera. Kil går framåt inom de flesta områden. Läs mer om rankingen och Kils resultat.

– Nu sätter vi sökarljuset på vilka frågor vi behöver jobba extra med för att Kil ska nå nästa nivå i företagarnas bedömning av det lokala företagsklimatet. Vi kommer att göra det i nära dialog med företagen och vi kommer att ta hjälp av Företagarrådet och företagarföreningarna för att pricka än mer rätt, säger Bo Thunberg, näringslivschef i Kils kommun.

Värmland och nästa enkät

Kil hamnar på 4:e plats i företagsrankingen i Värmland. Överst kommer Grums som med sin plats 31 närmar sig Topp 25. Grums petar därmed ner Sunne från den topposition man haft i många år. Sunne ligger nu på plats 38 åtföljd av Munkfors på plats 53.

Nästa enkät genomförs under perioden januari – början av april 2018. Resultat av enkäten redovisas sedan i maj och den årliga rankingen en vecka före valet 2018.

Mer om näringslivet i Kil

Antalet företag i Kil ökar

Företag i Kil, nyhetsbrev 4 2017

After work för företagare i Kil 9 nov