Digital föreläsning "Livsviktiga snack" på storskärm

Plats: Biblioteket

Tid: torsdag 18 april klockan 17:00 - 18:30

Livsviktiga snack – rusta ditt barn för livet!

Välkommen att tillsammans med andra ta del av en digital föreläsning i samarbete med Suicide Zero! Här får du som förälder, mor/farförälder eller annan viktig vuxen med en 9–12 åring i din närhet kunskap om hur du kan prata med barn och unga om deras mående.

Föreläsningen innehåller bland annat information om skyddsfaktorer, psykiska besvär, barns utveckling, verktyg för samtal med barn samt praktiska övningar. Materialet är helt baserat på boken Livsviktiga snack, som tagits fram i samarbete med psykologer, psykiatrer, kuratorer, läkare och forskare.

Föreläsningen är cirka 80 minuter lång inklusive efterföljande frågestund.

Föreläsare är Petra från Hagfors, utbildad socialpedagog och socionom. Hon har arbetat som socialsekreterare inom barn- och unga samt som skolkurator i grundskolan och har mött barn med olika tankar, känslor och erfarenheter. Idag jobbar Petra som biståndshandläggare.

Ambassadör från Suicid Zero och barngruppsverksamheten Ventilen

På plats i biblioteket finns ambassadör från Suicid Zero och kommunens kontaktperson för suicidprevention för just dina frågor! Ledare för barngruppsverksamheten Ventilen finns samtidigt på plats för information om stödgrupp för barn 6-12 år.

Kostnadsfritt och ingen anmälan eller förkunskap krävs.


« Tillbaka till kalendern