Fira Världspoesidagen med trubaduren Kalle Berlin

Plats: Kils bibliotek

Tid: torsdag 21 mars klockan 18:00 - 19:00

Kils bibliotek bjuder in till en kulturträff där trubaduren Kalle Berlin framför tonsättningar av Tage Danielssons dikter blandat med sånger ur Svenska Ords repertoar.

I tider av allt snabbare förändringar känns det angeläget att stanna upp vid en samtidssatiriker som Tage Danielsson. Han har förvisso gått ur tiden men hans eftermäle är tidlöst. Detta omtyckta visprogram framförs med sång och akustisk gitarr. Musiken kan beskrivas som hemmahörande i den svenska berättande vistraditionen, med inslag av bland annat blues och country.

Världspoesidagen den 21 mars är en av FNs internationella dagar och syftar till att uppmuntra till att läsa, skriva, undervisa och publicera poesi. Poesin är en av de få uttrycksformer som är tillgänglig för alla och är i många fall en kraft som ger styrka till förändring.

Vi på Kils bibliotek vill lyfta poesin som litteraturform och hylla rätten för människor att uttrycka sina tankar och åsikter. Välkommen att fira Världspoesidagen med oss. Vi utlovar härlig musik och trevlig gemenskap.

Evenemanget är gratis och öppet för alla.

Anmäl dig via e-post: biblioteket@kil.se eller telefon: 0554-191 66.

Kalle Berlin.jpg


« Tillbaka till kalendern