Kils bibliotek firar 80 år

Plats: Kils bibliotek

Tid: fredagen 2 december klockan 14:00 - 15:45

biblioteket_50_webb.jpg

Nu är det dags att fira bibliotekets 50-årsjubileum i våra nuvarande lokaler! Det är också 80 år sedan Kils folkbibliotek föddes.

Detta vill vi fira med er!

Dagens program: 

14.00 Fanfar och vernissage av vår utställning. Tilltugg och mingel. 

14.05 Uppträdande av Andreas Jonsson med musiker 

14.45 Författarsamtal med fyra värmländska författare om deras relationer till sitt författarskap, böcker och bibliotek. Vi välkomnar Mikael Skalstad, Henry Nilsson, Berndt Andersson och Anita Andersson till ett härligt samtal med bibliotekets Sofia Maier. 

15.45 Vinnarna i vår skrivtävling presenteras 

Mer information om författarna som kommer till oss:

Henry Nilsson är fd polis och framgångsrik långdistanslöpare från Kil som började skriva deckare efter pensionen. Han har gett ut tre kriminalromaner med värmländsk anknytning.

Paret Anita och Berndt Andersson är båda värmländska författare, numera bosatta i Karlstad. Anita är född och uppvuxen på en liten lantgård i Frykerud och fastnade tidigt för skrivandet. Hon har gett ut ett flertal böcker, bland annat poesiboken Är mellan då och sen, och var under en tid stående kåsör i Arvika Nyheter. Anita var under flera år ordförande för Värmländska författarsällskapet och även huvudansvarig för såväl Värmlandsmontern på bokmässan i Göteborg som för den årliga Värmländska bokmässan i Karlstad.

Berndt Andersson är bördig från Grums och gick via läraryrket till att bli författare. Berndt var, tillsammans med sin fru Anita, en pionjär i arbetet med datorstödd undervisning och de har gett ut några böcker i ämnet. Berndt har gett ut ett tjugotal böcker och fick fina recensioner bland annat för sin bok Hönsen värper små ägg i år. Han utsågs till stipendiat av Föreningen Värmlandslitteratur 2002.

Mikael Skalstad är född i Åmål men bosatt i Värmland sedan många år tillbaka. Han driver Karthuset i Forshaga som framställer orienteringskartor. Han är också känd för sitt naturfoto, främst av fjärilar. Intresset för fjärilar resulterade i en bok, Fjärilsmöten. Mikael är nu aktuell med sin andra bok, Humleguld, som är en samling berättelser där minnen och möten spelar en central roll. Det är en tidsresa från barndomens lekar till nutida strövtåg i förtrollande fjärilsskogar.

Evenemanget är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs.

Det kommer att finnas skrivtolkar på plats under författarsamtalet.


« Tillbaka till kalendern