Gratis bio för alla!

Plats: Högboda Folkets Hus

Tid: söndag 18 december kl 15:00 - 16:10

YUKU och fjällets blomma.

Den lilla musen Yuku bor med sin familj i källaren på ett slott. En dag skadas hennes mormor, familjens stora sagoberättare, av en katt och blir sängliggande. Mormor säger till de små mössen att tiden snart är kommen då hon måste lämna dem för att följa den lilla blinda mullvaden ner i jordens tunnlar.

I en av mormors böcker har Yuku läst om en magisk evigt lysande blomma som växer på en svårtillgänglig bergssluttning. Nu är hon fast besluten att hitta blomman för att mormor ska få vandra vidare i ljus.

Vår lilla mus – med ett stort mod och ett stort hjärta – beger sig ensam ut i världen. På sin färd möter hon snart andra djur som både skrämmer och hjälper henne, och som påminner om varför just en ukulele är bra att ta med på äventyr.

Svensk biopremiär 16 december 2022 (Arnaud Demuynck & Rémi Durin. Frankrike 2022. Animation. 65 min.)

Alla talar – och sjunger! – på svenska!

Medverkande: Alexandra Reveman, Clara Henry, David Sundin, Farzad Farzaneh, Fredrik Lindström, Jan Åström, Karin Bertling, Kodjo Akolor, Leif Andrée och Vanna Rosenberg.

Smorgasbord Picture House bjuder alla barn gratis. Och Högboda Folkets Hus bjuder alla vuxna gratis! En liten julklapp från oss till er alla! YUKU-affisch-webb-small.jpg


« Tillbaka till kalendern