Mat på jordens villkor - inspirationsföreläsning med Anders Heimer & Kikki Ahlstedt

Plats: Kils bibliotek

Tid: tisdag 7 februari kl 18:00 - 19:00

Fyra händer håller i en keramikskål som är fylld av röda tomater.Att konsumera mat som är bra både för våra kroppar och vår planet är något som blir allt viktigare för oss. På inspirationsföreläsningen Mat på jordens villkor får du lära dig mer om hållbar livsmedelsproduktion som tar hänsyn till lokala förutsättningar, global försörjning och minskad klimatpåverkan.

Anders Heimer är verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan samt driver egna företaget Morgonhöjdens Eko. Anders delar sin tid mellan Sverige och Colombia och brinner för arbetet med att öka både produktion och konsumtion av ekologiska råvaror.

Kikki Ahlstedt Karlsson är lokal entreprenör och mångsysslare inom grön näring. Hon driver Gårdarna i Värmland, som bland annat förädlar och distribuerar kött från lokala bönder, samt Ruds gård som är en gårdsbutik med värmländska produkter. På gården driver hon även turistverksamhet med boende, mat och kursverksamhet.

Under föreläsningen kommer dessa två eldsjälar att prata om hur vi tillsammans kan nå och ta fram hållbar mat på jordens villkor.

Föreläsningen är gratis. Föranmälan till sofia.maier@kil.se eller anette.jager@sv.se Välkommen!


« Tillbaka till kalendern