Internet

Om jag vill beställa internet, vem beställer jag av?

Du ska vända dig till de Internetleverantörer som vi erbjuder och som du avser att välja. Klicka här för att läsa mer om våra tjänster och leverantörer.

Vilken internethastighet passar mig?

10 Mbit/s

Enkel internettjänst för det lilla hushållet med små behov. Rekommenderas endast för vardagsärenden som t.ex. e-post (utan stora filer), bankärenden, läsa webbtidning, rese- och biljettbokningar samt telefoni.

 

30 Mbit/s

Fungerar för hushåll med en eller två personer med lite större behov - streamar film och playkanaler samt musik. Fungerar bra för vardagsärenden som t.ex. e-post (även med mindre bilder och filer), bankärenden, läsa webb- och pdf-tidning, rese- och biljettbokningar samt telefoni.

 

100 Mbit/s

Just nu den mest populära internettjänsten hos våra anslutna kunder. Bästa valet för hushåll med flera användare som flitigt använder internet samtidigt - streamar film, tv, sport och musik, spelar dator- eller tv-spel, laddar ned filer. Vardagssysslorna med t.ex. e-post (även med större bilder och filer), bankärenden, rese- och biljettbokningar samt telefoni fungerar stabilt även vid stor belastning i hemmanätet. Självklart val om du jobbar hemifrån.

 

250 Mbit/s - 1 Gbit/s

För dig som aldrig nöjer dig med något annat än det allra bästa och senaste. Med hastigheter upp till 1 Gbit/s (1 000 Mbit/s) finns det inte längre någon som helst begränsning för vad du och alla andra i hushållet eller på företaget kan göra - samtidigt! Ladda ner och upp enorma filer, streama hdtv med perfekt upplösning och känn dig säker på att inget försämrar din egen reaktionsförmåga när du spelar spel online.

Varför står det 10/10 Mbit/s?

Det innebär att datatrafiken kan strömma med 10 Mbit/s i båda riktningarna, det vill säga både nedströms och uppströms, både när du laddar ner data som när du sänder data. Det kallas ofta för full duplex eller symmetrisk överföring.

ADSL, kabelmodem och annan teknik som nyttjar kopparnätet erbjuder normalt inte samma hastighet åt båda hållen. Har du en 24 Mbit/s anslutning har hög nedladdningskapacitet men kan bara skicka med 1-2 Mbit/s. Data över kopparledningar är oftast asymmetrisk.

Hur byter man från ADSL till Kils Stadsnät?

Om du väljer samma leverantör i Kils Stadsnät är det enkelt. De har i regel ingen uppsägningstid eller kostnad för att byta från ADSL till Kils Stadsnät. Kontakta leverantören och berätta att du vill byta, så får du besked om när du kan börja använda Kils Stadsnät istället.

 

Om du byter till annan leverantör så måste du säga upp ditt nuvarande abonnemang och beställa ett nytt. Det kan du till exempel göra via vår tjänsteportal, kil.valjtjanst.se.

 

Hur fungerar det med internet?

Det öppna nätet är anslutet till Internet via de Internetleverantörer som tecknar avtal med oss. Det innebär att du själv kan välja Internetleverantör. De har en höghastighetsanslutning och erbjuder en mycket snabb påfart till Internet.