•  
  •    
  •  
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kilsbostäder

Telefon
0554-192 20
Telefontid
kl 8-9.30, 10-12
E-post
info@kilsbostader.se
Besökstid
vardagar kl 13-15
Besöksadress
Rosengränd 12
665 32 Kil

Kilsbostäder bjöd in till simskola i Klacksjön

Det är viktigt att barn får vattenvana och lär sig simma. Men alla har inte den möjligheten. Det ville Kilsbostäder ändra på och nu har 30 barn som bor i Kilsbostäders bostäder fått gratis simskola, mellanmål och resa till och från Klacksjön.

Det är sista dagen av åtta på simskolan i Klacksjön. Den här dagen är det mulet och blåsigt, men det stoppar inte det här motiverade gänget från att öva vidare på sina nyvunna kunskaper i vattnet.

Två kvinnor på badplats

Annika Svensson, simlärare från Svenska livräddningssällskapet, och Ann-Louise Samuelsson, vd Kilsbostäder, är imponerade över barnens utveckling under veckan.

Fin utveckling under veckan

Annika Svensson från Livräddningssällskapet har, tillsammans med ytterligare tre personer, guidat sina elever under veckan.

Definitionen på simkunnighet är att kunna simma 200 meter, varav 50 på rygg.

– Det kunde ingen av dem första dagen, säger Annika.

Men, efter att ha vant sig vid kallt sjövatten och suspekta fiskar under ytan, har samtliga elever utvecklats. Flera av barnen, som är mellan fem och tolv år, kan nu kalla sig simkunniga. De har också hunnit lära sig grunderna i livräddning.

– Det har gått jättebra. Kan de simma så bra utomhus i sjön så är det inga problem för dem att komma in i en simhall sedan.

Tre badande pojkar

Ahmad är en av eleverna. Han har lärt sig mycket och tycker att det har varit en bra vecka.

Fler får möjlighet

Veckan arrangeras av Kilsbostäder, som står för mellanmål och buss fram och tillbaka till Klacksjön.

– Vi tycker att det är viktigt att barn får vattenvana och simkunskap. Vi vet också att det är många som har det tufft ekonomiskt och inte heller har någon möjlighet att ta sig hit, så vi är glada att kunna erbjuda den här möjligheten till våra hyresgäster, säger Ann-Louise Samuelsson, vd för Kilsbostäder.

Flicka simmar ryggsim, pojke i bakgrunden

Helena simmar som fisken i vattnet. Hon gillar simskolan och är glad över att ha fått lära sig mer och att få nya kompisar.

Simskolan står Svenska Livräddningssällskapet för genom bidrag från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Initiativet har varit lyckat och intresset stort.

– Vi vill göra det här nästa år också, säger Ann-Louise Samuelsson.

Sök lägenhet/Mina sidor

Aktuellt

Avvikande telefontid

Kilsbostäder har personalmöte torsdagen den 26 september mellan kl 8-10.30 ingen telefontid då.

Kontrollera ditt förråd

Vid häftiga regnskurar ber vi dig se över ditt förråd. Om du fått skador på lösöre är det viktigt att du kontaktar ditt försäkringsbolag.