•  
  •    
  •  
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kilsbostäder

Telefon
0554-192 20
Telefontid
kl 8-9.30, 10-12
E-post
info@kilsbostader.se
Besökstid
vardagar kl 13-15
Besöksadress
Rosengränd 12
665 32 Kil

Uthyrningspolicy

Du ska ha fyllt 18 år för att skriva hyreskontrakt. Du kan ställa dig i bostadskö från det du fyllt 16 år. För att behålla din plats i bostadskön ska du förnya ansökan var 6:e månad.

Du ska kunna betala hyran med din inkomst. Godkänd inkomst är inkomst av lön, av eget företagande, kapital, pension, av myndighet beviljat stöd eller ersättning, eller på annat sätt styrkt inkomst för en period av sex månader framåt i tiden.  I vissa fall kan borgensman begäras, sedvanlig kreditupplysning görs även på dessa.

Du ska vara fri från hyresskulder och inte ha allvarliga betalningsanmärkningar eller aktuella skulder hos kronofogden eller inkassobolag.

Du ska ha goda referenser från tidigare hyresvärd.

Vid internt byte av lägenhet måste hyresgästen bott på samma adress i minst tolv månader. Vid internflytt krävs en förbesiktning för att kunna säkerställa att den lägenhet som flyttas ifrån är i bra skick och att inte hyresgästen handlat oaktsamt så att stora kostnader uppstår i samband med internflytt. Om det mot förmodan uppstår sådana kostnader måste dessa betalas i samband med internflytt.

Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara rimlig i förhållande till bostadens storlek och planering.

Det finns två former för överlåtelse av bostad, dels överlåtelse av hyresrätt och dels upplåtelse i andra hand. Båda dessa former regleras i hyreslagen och innebär att Kilsbostäder ska lämna samtycke till överlåtelsen/upplåtelsen.

Uppsägningstiden är tre kalendermånader med undantag för när en hyresgäst avlider, då har dödsboet en kalendermånads uppsägningstid. Uppsägningen räknas alltid från den sista i månaden.

Förtur

Förtur till bostad inom Kilsbostäder är begränsad. Om förtur beviljas är det Kilsbostäder som utser lägenheten och om sökande tackar nej till två erbjudanden om lägenhet upphör förturen.

Förtur för internt byte av bostad kan göras då särskilda förvaltningsmässiga eller bostadssociala skäl föreligger (tillexempel vid hyresgästs dödsfall, trångboddhet, handikapp eller störning).

Arbetsmarknadsförtur ges till bostadsökande som inte bor inom pendlingsavstånd från Kil. Kravet är en nyanställning (tillsvidareanställning) hos en arbetsgivare i Kil. Behovet ska vara varaktigt och avse ett permanentboende.

Medicinsk och social förtur kan även beviljas till sökande som inte bor i Kilsbostäders bestånd och som de senaste 24 månaderna varit folkbokförd i Kils kommun.

  • Medicinsk förtur kan ges då den sökande har en begränsad rörlighet och permanent fysisk funktionsnedsättning. Läkarintyg eller intyg från socialtjänst krävs som underlag för beslut.
  • Social förtur kan ges vid separationer och skilsmässa där våld och hotbild förekommer och som kan styrkas från familjerätt, socialtjänst eller annan myndighet. Familjer med barn under 12 år prioriteras.
Sök lägenhet/Mina sidor

Aktuellt

Nytt staket

Vid Gränderna kommer staketet vid förpacknings & tidningsinsamlingen att bytas ut nu i sommar.

Kilsbostäder bjöd in till simskola

Mellan den 24 juni och 1 juli fick 30 av våra yngre hyresgäster delta i gratis simskola i Klacksjön.
Läs mer >>

Ny look, samma goda service

Nu byter Kilsbostäder logotyp och grafisk profil. Du kommer fortfarande känna igen vår personal och våra höga ambitioner. Välkommen till Kilsbostäder.

Ändrade öppettider

Vecka 29 och 30 har vi semesterstängt. Du når felanmälan, som vanligt, på 0554-194 42.

Torsdagen den 29 augusti stänger vi kl 11.

Hos Kilsbostäder städar bakterier istället för kemikalier

Kilsbostäder testar sedan i maj 2018 att städa med bakterier istället för de traditionella kemiska städprodukterna. 
Resultatet är över förväntan. Det blir renare, mer lättstädat och det är bättre för både människor och miljö. Läs mer >>

Kilsbostäder nominerade till pris

Kilsbostäder var nominerade när Sveriges bästa hyresvärdar utsågs vid en gala på Berns i början av februari. 
Bakom nomineringen står en kundundersökning, där hyresgästerna själva fått ge sina hyresvärdar betyg. Läs mer >>

Tack alla som deltagit i undersökningen! Läs mer om resultatet


Nu kan du få din hyresavi digitalt via den digitala brevlådan Kivra. Klicka nedan för att se en film om hur Kivra fungerar och hur du aktiverar din brevlåda.

 


Ledig kontorslokal i CenIT huset, vid intresse kontakta Anki Persson på 0554-192 20.


Vi har ett internetbaserat kösystem för mer information läs här.  Hur registrerar jag mig som sökande? Läs här


 Här är en länk som visar hur du använder brandfilten. Klicka nedan för film.