•  
  •    
  •  
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kilsbostäder

Telefon
0554-192 20
Telefontid
kl 8-9.30, 10-12
E-post
info@kilsbostader.se
Besökstid
vardagar kl 13-15
Besöksadress
Rosengränd 12
665 32 Kil

Kooperativa hyresrätter

Att vara med i en kooperativ hyresrättsförening och hyra en kooperativ hyresrätt liknar ett boende i bostadsrätt. Man betalar en insats, som vid avflyttning återfås. Detta skapar en spekulationsfri boendeform.

Till skillnad mot en bostadsrättsförening blockhyr man sitt bostadsområde av fastighetsägaren, Kilsbostäder.

Insatsens storlek och hyra

Insatsernas storlek bestäms av föreningen efter att husen projekterats, kostnads-beräknats och en ekonomisk plan upprättats. Insatsen betalas in före inflyttning/medlemskap i föreningen. Föreningen fastställer själv hyran för lägenheterna. 

Insatsen återfås efter avflyttning.

Underhåll/skötsel

Precis som i en bostadsrättsförening ansvarar medlemmarna för inre underhåll av bostäderna. Föreningen ansvarar, genom avtal med Kilsbostäder, för det yttre underhållet samt för i huset ingående ledningsnät för värme, el, vatten, ventilation, TV m m. Denna kostnad ingår i blockhyran för bostadsområdet. 

Därutöver åtar sig Kilsbostäders förvaltning och anvisning av nya medlemmar till föreningen, vilket också ingår i blockhyran.

Sök lägenhet/Mina sidor

Aktuellt

Ändrad telefontid

Fredagen den 23 oktober har vi ingen telefontid då vi är på utbildning. Felanmälan nås som vanligt på 0554-194 42.

Vi hjälps åt att skydda varandra i coronatider

Klicka här för att läsa vad du och vi kan göra för att förhindra smittspridning och hur det kan påverka vår service till dig. 

Boskola - se våra filmer

Är det stopp i avloppet eller behöver en säkring bytas? Se våra filmer som visar hur du enkelt fixar själv. Här hittar du vår Boskola>>