Företagsbesök hos Moelven Byggmodul

Arkivmaterial

Representanter från Kils kommun på besök hos Moelven Byggmodul. Vd Johan Samuelsson visar runt i anläggningen.

Företagsbesöken är åter igång efter ett längre uppehåll under pandemin. I slutet av mars besökte representanter från kommunen Moelven Byggmodul AB. Moelven Byggmodul AB har 150 anställda i Kil. Anläggningen producerar 30-talet bodar i veckan och omsätter cirka 350 miljoner.

Efterfrågan på byggmoduler i trä är stor.

Det märker Moelven Byggmodul AB. Varje år producerar de tre värmländska anläggningarna, i Kil, Värmlandsbro och Torsby, tillsammans 6 000 moduler.

Det handlar till exempel om byggmoduler till skolor och förskolor, samhällsfastigheter och personalbodar till arbetsplatser.

150 anställda

I Kil jobbar 150 personer. Här producerar företaget en byggbod som fått namnet Kilsboden.

- Vi tillverkar mellan 31 och 33 bodar i veckan i Kil men vi ska öka produktionen till 36-38 i veckan, säger vd Johan Samuelsson när han visar runt i produktionen.

- Vi har otroligt mycket att göra och har haft det under en ganska lång tid nu, berättar Johan.

Anläggningarna i Värmland omsätter tillsammans 1,5 miljarder kronor och av de här står verksamheten i Kil för omkring 350 miljoner kronor.

Lyssna och lära

Det här var kommunens andra företagsbesök under 2022.

- Det är jätteviktigt att kommunens ledning kommer ut och besöker företagen för att lyssna och lära. Speciellt i dessa tider efter pandemin - och nu Ukrainakrisen - för att förstå vilka förutsättningar som företagen har, säger Mikael Kindberg, näringslivschef i Kils kommun.

Företagsbesök

Då och då besöker representanter från kommunen olika Kilsföretag för att på plats få veta mer om verksamheten och företagens förutsättningar.

Vill ditt företag ha besök? Kontakta näringslivschef Mikael Kindberg.

 

Bildtext: Kenneth Bengtsson (C), Jan Fallström (M), Malin Lövendal, Dan Granström, Anders Johansson (S) och Mikael Kindberg visades runt av Johan Samuelsson, vd Moelven Byggmodul AB.