Årets företagare går på djupet

Arkivmaterial

Lars Berg och Per Berg två framför dykbåt och annan utrustning.

Företagarföreningen Kilsam har utsett årets företagare i Kil. Det är Tony Steen, Lars Berg och Per Berg, ägarna till Dykeriet/JaLaPe Production.

Näringslivschef Mikael Kindberg besökte företaget på Industrigatan i Kil och fick en pratstund med bröderna Per och Lars Berg. Den tredje ägaren Tony Steen var ute på annat uppdrag.

Hur känns det att bli årets företagare i Kil?

– Det är väldigt kul och positivt att bli uppmärksammad, säger Per Berg.
Företaget startade 2002 med smide och motorcyklar och byggde på med dykning 2005.

– Dykningen är idag 75 procent av verksamheten och står egentligen på tre ben. Det är kraftstationsreparationer, förläggning av vatten- och avloppsledningar och förläggning av sjökabel, berättar Lars Berg.

Just nu arbetar Dykeriet bland annat med sjöförläggning av dagvattenledningar i Mariebergsviken samt underhållsarbete vid Bäckhammars bruk. Det flesta arbeten sker i Mellansverige men även i Norge. Företaget har även arbetet i Singapore med propellerarbeten.

Foto Tony.jpg

Tony Steen

Hur är det att driva företag i Kil?

– Det är väldigt bra i Kil. Bara inom det här kvarteret har vi många företag med olika kompetenser som gör att vi kan hjälpa varandra, säger Per Berg.

– Inom dykeribranschen behöver vi ofta tillverka egen utrustning för att kunna lösa våra varierade uppdrag. Då är det väldigt bra att ha kompetensen inom vårt företag, säger Tony Steen.