Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Årets företagare går på djupet

Arkivmaterial

Lars Berg och Per Berg två framför dykbåt och annan utrustning.

Företagarföreningen Kilsam har utsett årets företagare i Kil. Det är Tony Steen, Lars Berg och Per Berg, ägarna till Dykeriet/JaLaPe Production.

Näringslivschef Mikael Kindberg besökte företaget på Industrigatan i Kil och fick en pratstund med bröderna Per och Lars Berg. Den tredje ägaren Tony Steen var ute på annat uppdrag.

Hur känns det att bli årets företagare i Kil?

– Det är väldigt kul och positivt att bli uppmärksammad, säger Per Berg.
Företaget startade 2002 med smide och motorcyklar och byggde på med dykning 2005.

– Dykningen är idag 75 procent av verksamheten och står egentligen på tre ben. Det är kraftstationsreparationer, förläggning av vatten- och avloppsledningar och förläggning av sjökabel, berättar Lars Berg.

Just nu arbetar Dykeriet bland annat med sjöförläggning av dagvattenledningar i Mariebergsviken samt underhållsarbete vid Bäckhammars bruk. Det flesta arbeten sker i Mellansverige men även i Norge. Företaget har även arbetet i Singapore med propellerarbeten.

Foto Tony.jpg

Tony Steen

Hur är det att driva företag i Kil?

– Det är väldigt bra i Kil. Bara inom det här kvarteret har vi många företag med olika kompetenser som gör att vi kan hjälpa varandra, säger Per Berg.

– Inom dykeribranschen behöver vi ofta tillverka egen utrustning för att kunna lösa våra varierade uppdrag. Då är det väldigt bra att ha kompetensen inom vårt företag, säger Tony Steen.