Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Corona påverkar våra verksamheter

Arkivmaterial

Skylt med utropstecken, Kilsmiljö i bakgrunden

Den pågående pandemin påverkar oss alla på olika sätt. Det gäller även kommunens verksamheter. Vi gör allt vi kan för att ge så god service som möjligt, men kan behöva göra prioriteringar som påverkar vår service, beroende på utvecklingen.

Vi ser redan nu att kommunens verksamheter påverkas och kommer att påverkas av pandemins effekter och myndigheternas rekommendationer.

Det är svårt att upprätthålla den ordinarie bemanningen inom vissa verksamheter och vi behöver ställa in planerade aktiviteter.

Prioriterade verksamheter

Vissa av våra verksamheter är prioriterade, till exempel vård och omsorg, vatten-, el- och värmeförsörjning, barnomsorg och liknande.

Beroende på hur situationen utvecklar sig så kommer vi att vara tvungna att fatta beslut – ibland med kort varsel – som kan påverka dig som kund, anhörig eller anställd.

Det kan till exempel handla om lägre personalbemanning inom vissa verksamheter, att medarbetare flyttas till andra verksamheter med större behov av personal och att vissa aktiviteter och åtgärder ställs in eller skjuts på framtiden.

Följ Folkhälsomyndighetens råd

Vi ber om din förståelse och att du förbereder dig på att vi inte kan ge samma service som vanligt.

Var rädd om dig och dina medmänniskor, följ Folkhälsomyndighetens råd och håll dig gärna uppdaterad om läget på kil.se/corona

Anders Johansson, kommunalråd
Jan-Olov Ragnarsson, kommundirektör