Dikartorp – planförslag med sjönära villatomter

Arkivmaterial

Tre personer i vägkant vid skyltar

 

Kils befolkning ökar och intresset för att bygga eget är stort. Nu finns ett planförslag för Dikartorp - ett nytt område med villatomter i sjönära och centralt läge. Under sommaren kan du ta del av och tycka till om förslaget.

Dikartorp är kommunens nya satsning på bostäder. Området ligger i anslutning till Lövenstrandsområdet, sydöst om Södra Fryken och har potential för cirka 80 tomter. Kommunen jobbar nu med första etappen. Planen som finns ute på samråd, innehåller runt 35 nya villatomter.

Två män med karta

– Dikartorp har ett fantastiskt läge. Naturnära, sjönära men också centralt. Här kan det bli bostäder med kvällssol, sjöutsikt och närhet till Frykstahöjdens friluftsområde. Du har cykelavstånd till centrum och gångavstånd till både slalombacke och bad, säger kommunalråden Anders Johansson (S) och Kenneth Bengtsson (C).

Möjlighet att tycka till om planförslaget

Samråd betyder att det finns möjligheter att lämna synpunkter och förbättringsidéer på ett planförslag. Samrådet för Dikartorp pågår till och med 30 juli 2021.

Om planen går igenom och blir antagen av politikerna kommer vi att öppna för intresseanmälningar. Det kan tidigast ske i slutet på året.

kil.se/dikartorp publicerar vi mer information när det är dags.

Kvinna vid skylt

– Det finns ett stort intresse för att bygga i Kil. Det ringer folk varje vecka och många är nyfikna på just Dikartorp, berättar Emma Brunzell som är kommunens projektledare för Dikartorp.

Se SVT Värmlands inslag om Dikartorp