Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Hjälp oss att skapa trygghet för en lugn Valborg

Arkivmaterial

Valborgseld, bild på två personer

Vi i socialtjänstens Förebyggargrupp bedriver under året fältarbete i Kil. Valborg är en av de så kallade riskhelger då vi är ute.

Fältarbete betyder att vi rör oss ute på gator och i områden där ungdomar befinner sig. Vi tar kontakt, pratar och håller koll på läget. Om vi träffar en ungdom under 18 år som dricker, har druckit, bär på alkohol eller är märkbart påverkad ringer vi till målsman. Om vi inte lyckas få kontakt direkt, skickar vi brev till dig som förälder.

Vi skapar trygghet tillsammans

Vuxennärvaro skapar trygghet för våra ungdomar och minskar risken för att de råkar ut för oväntade eller obehagliga upplevelser. Den risken är ofta kopplad till alkohol och andra droger.

Vår erfarenhet är att ungdomar samlas på platser där de kan sitta ostört, såsom badplatser, skolgårdar eller grillplatser. Besök gärna platser där unga kan samlas.

Tillsammans kan vi alla bidra till att våra ungdomar får en minnesfylld och glädjerik Valborg.

Kom och prata med oss

Kom gärna fram och prata med oss om du ser oss ute. Du känner igen oss på våra Kilsblå jackor med texten Kils kommun på.

Om du har några funderingar eller tips kan du nå förebyggargruppens personal via individ- och familjeomsorgens reception, 0554-194 50, under dagtid.

Fler föräldratips

Tips till dig som är vårdnadshavare och mer information om fältverksamheten i Kil hittar du på kil.se/faltverksamhet

Ha en fin valborg!

/Förebyggargruppen, Kils kommun