Kils bibliotek fyller 50 år i år

Arkivmaterial

Två bilder som visar insidan och utsidan av Kils bibliotek.

I december är det 50 år sedan Kils bibliotek invigdes på Storgatan. Jubileet ska uppmärksammas på flera sätt. Bland annat med en skrivtävling och en utställning om bibliotekets historia.

Kanske har du en udda upplevelse från ett biblioteksbesök eller ett speciellt minne från när du lånade böcker som barn? Går du och bär på en fantasi om en tokig bibliotekarie eller ett spännande biblioteksmysterium?

Inför 50-årsjubileet anordnar Kils bibliotek en skrivtävling där du har chansen att vara med!

– Vi söker dina historier, minnen eller fantasier som på något sätt är kopplade till bibliotek, säger Sofia Maier, biblioteksassistent.

Tävlingen är indelad i tre åldersgrupper: 9-12 år, 13-19 år och 20 år och uppåt. Förstapriset i respektive grupp är ett par airpods.

– Pristagarna presenteras på Kils biblioteks 50-årsjublieum den 2 december. Då kommer även allmänheten att få ta del av de vinnande texterna, berättar Sofia.

Kriterier för att delta i skrivtävlingen:

  • Du ska vara bosatt i Kils kommun.
  • Din text ska ha något med bibliotek att göra
  • Den ska vara på max 30 000 tecken (radavstånd 1, storlek 12, typsnitt Arial, Georgia eller Times New Roman)
  • När du skickar in din text godkänner du också att den publiceras och kommer allmänheten till del.

Mejla ditt bidrag till biblioteket senast 15 november till biblioteket@kil.se

Gör en utställning

Till 50-årsjubileet söker biblioteket också Kilsbornas egna bilder till en utställning. Var med och bidra med bilder från ditt fotoalbum!

Har du bilder från en föreställning på Kils bibliotek eller när du varit där och lånat böcker? Kanske har du varit där i något helt annat sammanhang och förevigat det på bild? Vi vill be dig dela med dig av de ögonblicken.

Du kan lämna in både fysiska och digitala bilder, men vi vill att du kommer till biblioteket och överlämnar bilderna personligen så att vi får alla uppgifter som vi behöver. Glöm inte att kolla att personer som går att identifiera på bilderna ger sitt godkännande till att vara med i utställningen.

Du är varmt välkommen att lämna in dina bilder fram till 21 oktober.

50-årsjubileet på Kils bibliotek pågår under vecka 48.

Fullständigt program publiceras på kil.se/kalender längre fram.