Konstnärer sökes till nya Vikstaskolan

Arkivmaterial

Tre barn håller upp varsin teckning. Till höger står en man i reflexjacka. I bakgrunden ses stängsel och byggnader.

Kils kommun bjuder in konstnärer att anmäla intresse för att skapa konst till nya Vikstaskolan. Det handlar om två uppdrag: fasadkonst till den nya sporthallen och ett utomhuskonstverk som ska pryda skolgården.

När Vikstaskolan står helt klar hösten 2022 kommer den ha plats för cirka 500 elever. Det blir en sammanslagning av eleverna från gamla Vikstaskolan och från Stenåsenskolan.

Eleverna från de båda skolorna har målat egna bilder som de kommer att lämna över som inspiration och utgångspunkt till de utvalda konstnärerna. Förhoppningen är att konstverken också ska andas samhörighet.

Intresseanmälan

För att kunna lämna intresseanmälan ska du vara yrkesverksam konstnär i Sverige och vara registrerad för F-skatt. Konstnärer som passar in på de uppsatta kriterierna kan anmäla intresse senast 15 november.

– I det här stadiet behöver man inte ha en idé om vad man vill göra – det kommer senare i processen. Just nu räcker det att skicka in namn, kontaktuppgifter och lite kort information, berättar Björn Ahlstedt, projektledare Kils kommun.

Mer information

Läs mer på kil.se/konstuppdragviksta

Bildtext: Eleverna Joline, Selma och Elmer visar upp sina idéer till Vikstaskolans konstverk. Till höger: kommunens projektledare Björn Ahlstedt. I bakgrunden ses sporthallen som ska utsmyckas med fasadkonst.