0
Störningar

Störningar

0
Inga störningar just nu
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Lagad mat för eleverna i Högboda

Arkivmaterial

Ett missförstånd har lett till att felaktig information spridits gällande Bodaskolans kök. Renoveringen av Bodaskolans kök skjuts på framtiden, men Bodaskolans elever kommer även fortsättningsvis att få maten tillagad på plats.

På ett ledningsgruppsmöte den 12 september fördes diskussioner kring kommunens pågående investeringar. I samband med detta beslutades det att renoveringen av Bodaskolans kök skulle skjutas på framtiden i väntan på en översyn av kommunens investeringar och nästa års budgetbeslut.

I diskussionerna framkom olika alternativ på tillfälliga lösningar, vilket ledde till missförstånd och Kils kommun har felaktigt gått ut med information om att skolans kök skulle ställas om från ett tillagningskök till ett mottagningskök. En information som inte stämmer.

Renoveringsbehov

Köket har renoveringsbehov, som inte berör matens kvalitet, utan handlar om arbetsmiljö. I väntan på beslut om renovering kommer maten även fortsättningsvis tillagas i köket och personalen kommer att se över rutiner och arbetssätt för att säkerställa hygien och säkerhetskrav.

Oro för nedläggning

Tyvärr ledde missuppfattningen och vår otydlighet till oro. I sociala medier uppstod farhågor om att den uppskjutna renoveringen skulle vara ett första steg mot en nedläggning av skolan.

– Det finns inga planer på att lägga ned skolan. Vi kommer se över kommunens samtliga investeringar inför nästa års budget och beslut kommer att tas i november. Vi ber om ursäkt för den oro som missuppfattningen skapat, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Johansson (S).