Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Ludna sommarjobbare på plats i Lövenstrand

Arkivmaterial

Ko och kalv av rasen Highland cattle

Nu har årets mest populära sommarjobbare gått på sitt skift. Sju djur av rasen Highland cattle släpptes ut i hägnet vid grillplatsen under årets Lövenstrandsdag. Här kan du se bilder och film från evenemanget.

 

Klicka på bilden för att se filmen från Lövenstrandsdagen.

Tjursläpp med kalvar och kor

Det är tolfte året som Kils kommun anordnar trivseldag i samband med djursläppet i Lövenstrand. Ett hundratal personer trotsade det ostadiga vädret för att se när djuren kom till sitt bete. Totalt sju djur gick i sakta mak ner för transportens ramp och ut i hagen. Där satte de genast igång med uppgiften att äta växter och sly för att bevara de gamla hagmarkerna i området.

Korv och tipspromenad

Kommunen bjöd besökarna på korv, festis och kaffe. Det fanns tipspromenad för vuxna och barn, vinnare blev Bjarne Airiman och Dixie Sanfridsson. Dessutom ville djurägarna Larsson och Håkan Iderström ha in namnförslag till de två minsta kalvarna som ska gå i hägnet i sommar.

 

De djur som finns i Lövenstrand i sommar heter Bamsen, Freja, Rambo, Rally, Alva, Floyd, Saga, Ingo och två ännu ej namngivna kalvar. 

Besök djuren

Djuren kommer att beta i Lövenstrand hela sommaren. Under juni månad kommer flocken att få förstärkning. Då kommer tre ytterligare djur, bland annat ytterligare en liten kalv. Grillplatsen i Lövenstrand har blivit ett populärt utflyktsmål och Håkan Iderström tipsar om att gärna ha med sig en hård macka att bjuda på, för att få djuren att komma fram till stängslet och hälsa.

 

Kommunalråden Anders Johansson (S) och Georg Forsberg (C) fanns på plats tillsammans med kommundirektör Jan-Olov Ragnarsson (i mitten på bilden) för att svara på frågor och diskutera utveckling av Lövenstrand.