1
Störningar

Störningar

1
2
Pågående arb.

Pågående arbeten

2
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Många besökare till Kil och Fårfesten

Utställningar, workshops och föreläsningar – besökarna på årets Fårfest i Kil kunde få en hel del intryck och inspiration. Fåreningen Fårfest i Kil kunde efter de tre dagarna summera ännu ett lyckat arrangemang.

Det är trettonde gången som Fårfesten anordnas. Från starten 2006 har arrangemanget växt och lockar idag 140 utställare och tusentals gäster från hela Sverige men också från andra länder.

– I år har vi märkt ett ökat intresse från Norge och det är naturligtvis jättekul, berättar Karin Granström, ordförande i fåreningen.

FÅRnyelse

Årets tema FÅRnyelse genomsyrade mycket av årets Fårfest och i skaparverkstäder kunde besökarna bland annat skapa nya kreationer av återbrukade ylleplagg.

– Vi är glada att på detta sätt kunna bidra med och kanske starta ett nytt tänk kring vår klädkultur, bort från slit och släng, säger Karin Granström.

Kils kommun på plats

Kils kommun fanns på plats bland utställarna för att träffa både Kilsbor och besökare utifrån. Socialtjänsten informerade om familjehem. Politiker från kommunfullmäktige svarade på frågor, bjöd på godis och delade ut kassar med information om Kil.

Under Fårfesten kunde besökarna även delta i vårt Kilsquiz med chans att vinna biobiljetter. Grattis till vinnarna David Sjöö, Hanna Westerberg, Anna Ranström, Camilla Larsson och Kristina Andersson. 

Stort tack till alla som besökte vår monter och framförallt alla barn som pysslade får till vår hage. Resultatet från fårpysslet kan du se på Kils bibliotek, där hagen kommer att sättas upp framöver.