0
Störningar

Störningar

0
Inga störningar just nu
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Ny tobakslag från 1 juli

Från och med 1 juli gäller den nya tobakslagen. Den innebär bland annat tillståndsplikt för handel med tobaksvaror och utökat rökförbud.

Riksdagen har beslutat om en ny lag gällande tobak och liknande produkter och de flesta förändringarna började gälla den 1 juli 2019. Lagen hittar du på riksdagens hemsida.

Tillståndsplikt

Lagen innebär bland annat:

– Tillståndsplikt för handel med tobaksvaror och liknande produkter. Tillstånden förenas med ett lämplighetskrav och det är kommunen som ansvarar för hanteringen. Företag som vill sälja tobaksvaror eller liknande produkter måste ha sökt tillstånd mellan 1 juli och 31 oktober.

Läs mer om vad som gäller för dig som säljer tobaksvaror och liknande produkter.

Utökat rökförbud

Det är numera förbjudet att röka på flera platser utomhus, till exempel uteserveringar, tåg- och bussperronger, inhägnade idrottsplatser, lekplatser och entréer till lokaler dit allmänheten har tillträde.

På de här platserna är det också förbjudet att använda elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare, röka örtprodukter och användning av njutningsmedel som motsvarar rökning men som inte innehåller tobak.

Ytterligare förändringar

– Spårbarhet och säkerhetsmärkning. Bestämmelserna kommer från EU:s tobaksproduktdirektiv och är ett led i att minska den illegala handeln.

Bland övriga förändringar finns också minsta storlek för snusförpackningar, ändrade straffbestämmelser samt att lagen om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare införlivas i den nya lagen.

Läs mer om den nya tobakslagen på Folkhälsomyndighetens hemsida.