Nya återvinningscentralen har öppnat

Arkivmaterial

Fem personer varav fyra med gul väst, bandklippning pågår

Lördagen den 8 maj öppnades Kils moderniserade återvinningscentral. I samband med bytte bolaget också bytt namn, från Kils Avfallshantering till Kils Återvinning.

Cirka 250 bilar med intresserade Kilsbor besökte återvinningscentralen under öppningsdagen och de första besökarna fick ta emot blommor av vd Leif Östlind med personal.

Fyra män i gula västar

Vd Leif Östlind, kommunalråden Anders Johansson (S) och Kenneth Bengtsson (C) samt styrelsens ordförande Georg Forsberg (C) väntar på dagens första besökare.

Kommunalråden Anders Johansson (S) och Kenneth Bengtsson (C) deltog i invigningen och den förstnämnde fick äran att klippa bandet tillsammans med dagens första kund.

På plats fanns också delar av styrelsen, bland annat ordförande Georg Forsberg (C) som är nöjd med att återvinningscentralen och det kommunala bolaget tar ett stort kliv in i framtiden.

– Att Kils avfallshantering byter namn till Kils återvinning speglar milstolpen som passerats. Från hantering av avfall till hantering av material som ska återvinnas till nya produkter. Vi har ju bara en planet som en besökare sa, säger han.

Dagens vanligaste fråga var: ”Vart lägger jag frigolit/cellplast?” Svaret? Det lägger du i containern för mjukplast.

Har du fler frågor om nya återvinningscentralen? Läs mer på kilsatervinning.se. Där hittar du bland annat vanliga frågor och svar om vad som är nytt och varför.

Vy över infarten till återvinningscentralen