Skyltar för ett aktivare Kil

Arkivmaterial

Två  leende personer lutar sig mot en skylt med texten Varje steg räknas

Nu kan du hitta fem olika aktivitetsrundor i Kil. Aktivitetsrundorna ska stimulera barn och vuxna att röra på sig tillsammans. Ta gärna med dig någon och prova!

Varje aktivitetsrunda består av tolv skyltar med utmaningar som står utplacerade längs en slinga. Varje övning har olika svårighetsgrader och passar både barn och vuxna. 

Övningarna finns beskrivna på skyltarna med text och illustration.

Med din mobiltelefon kan du också skanna QR-koden på respektive skylt för att få alternativ och se en film som visar hur övningarna går till. 

Här hittar du aktivitetsrundorna

  • Frykstahöjden, elljusspår blå markering
  • Frykstahöjden, Utsikten
  • Fryksta – Sjöleden
  • Gröna torget
  • Sannerudsvallen, höger om ishallen

– Vi vill underlätta för Kilsborna att komma ut och röra på sig. Vi hoppas det här ska ge ett aktivare Kil och social samvaro. Här kan alla vara med – flera av rundorna funkar även med rullstol, säger Charlotta Anderberg, kultur- och fritidschef i Kils kommun och Agnes Vigander, hälsokonsulent från Friskvården i Värmland.

Registrera din runda för att delta i tävling

Under sommaren pågår en tävling för de som registrerar sitt deltagande. Skanna QR-koden som finns vid starten av rundorna för att ha chansen att vinna priser. Tävlingen pågår till 23 augusti.

Arbetsmarknadsenheten har placerat ut totalt är 65 stycken aktivitetsskyltar runt om i Kil. Tyvärr har några av våra skyltar försvunnit. Hittar du en av våra saknade skyltar? Lämna gärna in den på biblioteket.

Aktivitetsrundorna i Kil är ett samarbete mellan Kils kommun, Friskvården i Värmland och Gymmix.