0
Störningar

Störningar

0
Inga störningar just nu
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Spadtag för tryggt boende

Arkivmaterial

Nu har vi gjort det första spadtaget för det planerade trygghetsboendet mitt i centrala Kil. Huset, med 28 kooperativa lägenheter, är planerat att vara inflyttningsfärdigt i januari 2020.

– Trygghet söker vi alla! Det här är ett första steg till en modern och god äldreomsorg, anpassad utifrån den nya generationen äldres önskemål. Nästa steg i samarbetet med Riksbyggen blir en modernisering av Sanneruds äldreboende, säger en stolt Mikael Johansson (S), kommunalråd och ordförande för styrelsen i den kooperativa hyresrättsföreningen Kils trygga hem.

Trygghetsboendet kommer att byggas i sju våningar och lägenheterna blir ettor, tvåor och treor. Huset kommer också att inrymma gemensamhetsytor och hemtjänst.

– Vår vision är att skapa samhällsnytta och rum för hela livet. Den äldre befolkningens behov av speciellt utformade bostäder med viss assistans ökar. Vi är väldigt glada att gå in i skarpt läge och under hösten kunna sätta igång med byggnationerna, säger Tore Johansson, affärsutvecklare på Riksbyggen.

Informationsmaterial - och den trehövdade spaden - hittar du under en period i Kils bibliotek.

Klicka här för att läsa mer om trygghetsboendet på Riksbyggens hemsida.

Bilden: Tore Johansson från Riksbyggen, Mikael Johansson (S) kommunstyrelsens ordförande i Kil och Fredrik Berglöf, marknadsområdeschef Riksbyggen och ledamot i föreningen Kils trygga hem, tar det gemensamma första spadtaget.