3
Störningar

Störningar

3
2
Pågående arb.

Pågående arbeten

2
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Trygghetsboende på landsbygden i Kil?

Arkivmaterial

I januari 2020 är det nya trygghetsboendet i centrala Kil klart. Kils kommun har även fått in önskemål om trygghetsboende från invånare i Frykerud och Boda.

– Att få till ett trygghetsboende på landsbygden går att göra på olika sätt till exempel via privata aktörer eller i samarbete kommun, intresseföreningar och privata aktörer, säger Georg Forsberg (C), vice ordförande i kommunstyrelsen i Kils kommun.

För att få en uppfattning om hur stort intresset är har Kils kommun genomfört en enkät, till boende över 51 år, i Frykerud och Boda.

– Jag vill tacka alla som tog sig tid att svara. Resultatet visar att det finns ett intresse. Nu behöver vi träffa olika intressegrupper för att se om det finns underlag för att driva frågan vidare. Det kan ske enskilt eller i samverkan med kommunen, säger Georg Forsberg.

Lite om resultatet

Fyrtio procent (382 av 952 personer) valde att svara på enkäten och av dem anger ungefär hälften att trygghetsboende/seniorboende är en boendeform som de kan tänka sig i framtiden.

263 personer valde att svara på frågan "Var kan du tänka dig att bo i trygghetsboende" (siffrorna i diagrammet är antal personer):

Bildtext diagram: Frågan "Var kan du tänka dig att bo i trygghetsboende" besvaradas av 263 personer och svaren fördelades så här (antal personer). Endast i Högboda 61 , Endast i Frykerud 43, Endast i Kil, 87, Spelar ingen roll bara det är i Kils kommun 53, I annan kommun 19.

Frågan "Var kan du tänka dig att bo i trygghetsboende" besvarades av 263 personer och svaren fördelades så här (antal personer). Endast i Högboda 61 , Endast i Frykerud 43, Endast i Kil, 87, Spelar ingen roll bara det är i Kils kommun 53, I annan kommun 19.


Du som vill ha veta mer eller är intresserad av att engagera dig i frågan om trygghetsboende på landsbygden är välkommen att höra av dig till Georg Forsberg.

Trygghetsboende

På Riksbyggens webb kan du läsa om det nya trygghetsboendet i centrala Kil och vad ett trygghetsboende är.

Artikelfoto

Under veckan träffade kommunalrådet Georg Forsberg (C) byalaget i Frykerud för att diskutera enkätresultatet.  Från vänster Georg Forsberg, Hans Dölerud CG Salomonsson, Bengt Andréson, Henrik Bladh, Johnny Olsson och Jenny Petersson.