Värmlands Museum kommer till Kil

Arkivmaterial

Två tjejer poserar sittand och liggande på sin rosamålade Volvo EPA.

Ellen Källberg och Tindra Eriksson, från utställningen EPA Sverige. Foto: Benjamin Nørskov

Den 22-28 mars kommer Värmlands Museum till Kil med delar av sin verksamhet. Museets expertis inom olika områden vill uppmärksamma och lära sig mer om trakten, träffa Kilsborna och dela med sig av kunskap kring Kils och Värmlands historia.

Museet vill ha in tips från Kilsborna – känner du till intressanta platser och människor som du inte tycker att museet får missa? Har du till exempel tips på var det finns interiört måleri eller har du tagit foton ihop med din A-traktor? Då kan du gärna kontakta museet.

Treor bjuds in till forntidslabb

Under veckan tar museets pedagoger med sig Kils tredjeklassare till gravhögarna i Runnevål och bjuder på Forntidslabb. Museets fotograf dokumenterar vardagsliv i Kil, material som sedan sparas för framtiden. I sociala medier delar museet med sig av kunskap om Kil genom arkivet och samlingarna och i en digital kommunvandring får vi bland annat följa med till Boda kyrka och järnvägsstationerna i Kil och Fagerås.

Visa upp din EPA-traktor

Det blir också en digital utställning med lokala stenåldersfynd och i skyltfönstren vid biblioteket mot Storgatan visas fotografier av EPA-ägare från en tidigare utställning på museet i Karlstad.

Här kan du och din EPA också synas genom att du lägger upp din bild på  Instagram under #EPAVärmland.

Utöver detta arrangeras flertalet möten mellan museet och kommunen, hembygdsföreningar och fotoklubbar för samtal om aktuella bebyggelse- och kulturmiljöfrågor, bildarkivering och föremålssamlingar generellt.

Läs mer om c/o Kil på Värmlands Museums hemsida