Årets företagare i Kil utsedda

Vid Kils kommuns näringslivsgala prisas lokala företagare för sina insatser. Galan, som i år var på Kils golfrestaurang, var fullsatt.

Anders Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Kil hälsade välkommen till näringslivsgalan.

– Det är härligt att intresset för galan är så stort och att det blev fullsatt i år igen. Kil har 1300 företag som är en viktig del av kommunens identitet. Kul att så många var på plats för att samverka och hylla vinnarna i de olika kategorierna, säger Anders Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Företagarrådet i Kil samt Kils kommun står bakom och delar ut priser för Kils trevligaste butik, Årets unga företagare, Årets UF-företagare och Årets gröna företag. Föreningen Kilsam utser årets företagare. Årets företagare utses likaså av Företagarna Värmland.

Prisutdelare var Kenneth Bengtsson (C), vice ordförande och Irene Lennemyr Winkler (M), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Pristagare

Kils trevligaste butik

Utmärkelsen Kils trevligaste butik gick till Kils leksaksbutik där ägaren Karin Löfberg och kollegan Jessica Arntsson tog emot priset.

Årets unga företagare

Hampus Soome Mårtensson 23 år driver Wermlands Skidfabrik och fick priset som Årets unga företagare. Hampus bygger exklusiva alpinskidor i trä under det egna varumärket Moose.

Årets UF-företagare

Till årets UF-företagare utsågs UF-företaget Natural Healthy Paws som drivs av Nikita Webber, Cecilia Holböll och Iza Simonsson som alla tre går på Forshaga Akademin. Företaget tillverkar nos och tass-salva till hundar och katter.

Årets företagare, KILSAM

Andreas Huatorpet, Däcko i Kil fick priset av Ing-Britt Bergström Kilsam och Hasse Norström. Däcko byter däck, har däckhotell, balanserar däck, gör hjulinställningar och erbjuder även bilservice.

Årets företagare, Företagarna Värmland

Svizza AB är specialister på tjänster runt tung industriutrustning och har hela världen som arbetsplats. Tog emot priset gjorde från vänster Thomas Söderqvist, Jenny Högefjord och Lennart Ernstsson. Priset delades ut av Magnus Christoffersson och Hasse Norström.

Årets gröna företag

Daniel Karlsson, Ölserud Där Framme Högboda fick ta emot utmärkelsen för årets gröna företag av Kenneth Bengtsson (C).  Daniel har påbörjat bygget av ett modernt och automatiserat mjölkostall för 65 mjölkkor. Daniel fick tyvärr lämna sent återbud och kommer att få priset i efterhand.

Ammi Näsman och Ove Fager från Neighbourhood Gospel stod för musikunderhållningen.

För mer information, vänligen kontakta

Mikael Kindberg, näringslivschef, mikael.kindberg@kil.se eller 0554-194 13