Fem Kilsföretagare prisade

Arkivmaterial

Många guldstjärnor på guldig bakgrund.

Föreningen Kilsam har utsett årets företagare och Kils kommun har för första gången delat ut utmärkelser till årets unga företagare, trevligaste butik, gröna företagare och årets UF-företagare.

– Priserna delades ut i anslutning till premiären av en näringslivsgala som i år genomfördes på ett sätt som inte var planerat från början, berättar näringslivschef Mikael Kindberg.

Prisade företagare

Årets unga företagare: JC Raceteknik

Joel Christoffersson med blommor och diplom. I bakgrunden syns rallybilar samt från vänster Kenneth Bengtsson (C) och Anders Johansson (S) båda kommunalråd samt näringslivschef Mikael Kindberg.

Motivering

Att Joel Christoffersson rett ut en säsong där pandemin gjorde att sponsorerna vacklade om man skulle vara med eller inte är en bedrift i sig. Att sedan bli etta i teammästerskapet och tvåa och fyra i förarmästerskapet är en bragd. Ett litet och ungt team som JC Raceteknik slåss med märkesgiganter och Joel från Kil blir vid 30 års ålder den yngsta stallchefen i historien som vinner VM i rallycross.

Årets trevligaste butik: Foto & interiör

Carina Jansson och Patrick Näslund i sin butik med blommor och diplom. I bakgrunden syns från vänster näringslivschef Mikael Kindberg och kommunalråd Anders Johansson (S) och Kenneth Bengtsson (C).

Motivering

Hos serviceinriktade och alltid lika trevliga Foto & interiör står kunden i fokus. Verksamheten och utbudet anpassas ständigt efter marknaden och Kilsbornas behov.

Årets gröna företagare: Fjällsäter kulturgård

Sofia och Jacob Martinell-Funch, Fjällsäter Kulturgård framför sin gård. I bakgrunden syns från vänster kommunalråden Anders Johansson (S) och Kenneth Bengtsson (C) samt näringslivschef Mikael Kindberg.

Motivering

Fjällsäter kulturgård går sin egen väg och vågar investera i att utveckla en verksamhet som står på flera ben. Verksamheten präglas av hög kvalitet, där naturen och djuren alltid kommer i första hand.

Årets UF-företagare, i samarbete med organisationen Ung Företagsamhet: Empowerment UF

Motivering

Med ambition att bilda opinion och förändra samhället har Empowerment UF visat att det går att skapa engagemang och sprida budskap även utan de största resurserna. De unga företagarna har nått beslutsfattare som velat få input på förbättringar för ungdomar med funktionsvariationer.

Årets företagare, utsedd av företagarföreningen Kilsam: Dykeriet /JaLaPe production

Klicka här för en presentation av årets företagare.

Om näringslivsgalan

Kils kommuns ambition med näringslivsgalan - en mötesplats under festliga former för att visa uppskattning till Kils företag - fick anpassas på grund av rådande pandemi.

Den tänkta galan fick bli digital och består av ett antal inspelade samtal med tio olika näringsidkare i kommunen.

– Vi kallar det näringslivsgala, men så mycket gala blev det ju inte i år. Det är istället ett digitalt evenemang där vi möter Kils företag, säger Mikael Kindberg, näringslivschef och en av företagarrådets initiativtagare.

– Vi vill uppmärksamma våra många, starka, spännande, duktiga, häftiga och överraskande entreprenörer i Kil. Nästa år hoppas vi att galan ska kunna bli en gala i riktig bemärkelse, säger Mikael Kindberg.

Kil.se/naringslivsgala

kil.se/naringslivsgala kan du se hur det gick till när priserna delades ut till de överraskade vinnarna. Där kommer också de filmade samtalen att publiceras under mars och april.

– De filmade samtalen kommer bland annat att användas av skolan i undervisningen för elever i de äldre årskurserna i Kil, berättar Mikael.

För mer information vänligen kontakta

Mikael Kindberg, Näringslivschef Kils kommun
Telefon: 0554-194 13
E-post: mikael.kindberg@kil.se