Lövenstrandsdag med tjursläpp

Arkivmaterial

Lördagen den 28 maj klockan 11-13 anordnar Kils kommun Lövenstrandsdag med djursläpp. I år blir det tjurar och kor av rasen Highland Cattle, tipspromenad, korvgrillning och möjlighet att prata med politiker.

Djuren ska slybekämpa, det vill säga äta och må gott i området under sommaren. Två dikalvar kommer att släppas och besökarna får gärna bidra med namnförslag. Det är trettonde året som djur markbereder i området. Även grisar, får och alpackor har sommarjobbat i området. Syftet med att ha djur i området är att återställa de gamla hagmarkerna från förr. 

Kommunalråd och representanter från de politiska partierna i kommunfullmäktige är på plats för att lyssna på synpunkter och idéer för området och kommunens utveckling.

Kostenheten grillar korv med bröd så länge lagret räcker och vuxna och barn kan gå tipspromenad med anknytning till Kil.

Program

11.00 Kommunalråd hälsar välkommen
11.05 Släpp av tjur, kor och kalvar
11.00 - 13.00 Tipspromenad, grillning och möjlighet att prata områdesutveckling med kommunledning.

Hitta till Lövenstrandsområdet

Länk till karta

Parkering, gångstigar och vägar in i området

Det finns flera gångstigar in till området bland annat från gamla OK-stugan och från Mons Backe. Den väg vi rekommenderar är den från badplatsen i Fryksta. Om du kommer med bil, parkerar vid badplatsen i Fryksta och följer skyltning Tjursläpp blir det lätt att hitta. Promenaden från parkeringen till området är ungefär 900 meter.

På ett ställe möts du av en vägbom. I naturområdet finns endast plats för några arbetsfordon och den stora djurtransport som ska släppa av tjurarna. Prata med Malin Lövendal om du har behov av att lämna av tung mediautrustning. Promenaden från bommen är ungefär 500 meter. 

# # #

För mer information vänligen kontakta

Malin Lövendal, sektorchef samhälle och service, tis 24 maj når du mig efter kl 13.

0554-191 89, malin.lovendal@kil.se