Nu öppnar Kils nya återvinningscentral

Arkivmaterial

På lördag, den 8 maj, öppnar vi den utbyggda och moderniserade återvinningscentralen i Kil. Samtidigt byter också bolaget namn, från Kils Avfallshantering till Kils Återvinning. Media hälsas välkommen på pressvisning onsdag den 5 maj.

Området har utökats och kompletterats med flera nya fraktioner, bland annat containrar för textil, hårdplast, böcker och skor.

Det kommer att bli en del förändringar när den nya återvinningscentralen öppnar, det här är de viktigaste:

Brännbart och sopsäckar försvinner

  • Brännbart avfall försvinner helt och hållet. Det ska sorteras och återvinnas. 
  • Sopsäckar försvinner. Det kommer inte längre att finnas någon plats för sopsäckar fyllda med diverse innehåll. 

– Vi vill få ner mängden brännbart så mycket som möjligt. Brännbart blir visserligen fjärrvärme och el, men vi är ute efter återanvändning. Att bränna upp materialet är också förenat med stora kostnader. Det går att göra nya produkter istället, säger Leif Östlind, vd för Kils Återvinning.

Checka in för att besöka återvinningscentralen

På den nya återvinningscentralen inför vi också ett inpasseringssystem. De som har svenskt körkort och ett sopabonnemang i Kils kommun, eller är folkbokförda i Kil, stoppar in sitt körkort i en kortläsare och bommen öppnas. De som saknar körkort kan ansöka om ett passerkort.

– Inpasseringssystemet inför vi för att Kilsborna ska betala för Kilsbornas avfall, inte för andras, det är helt enkelt en rättvisefråga. Med bomsystemet kan vi också erbjuda betydligt generösare öppettider, säger Leif Östlind.

Kils avfallshantering blir Kils återvinning

I samband med öppnandet av den nya återvinningscentralen byter också bolaget namn ­­från Kils Avfallshantering AB till Kils Återvinning AB.

– Det är ett namn som stämmer överens med vår vision, det tidigare namnet klingar gammalt och omodernt, säger Leif Östlind.

###

Mer information

Välkommen på pressvisning

Media hälsas välkommen på pressvisning av den nya återvinningscentralen
onsdag den 5 maj klockan 10.00

Lär dig mer om nya återvinningscentralen

Läs mer på kil.se/nyavc

För mer information, kontakta

Leif Östlind, vd Kils Återvinning AB, Kils Energi AB
0554-191 88

leif.ostlind@kils-energi.se