1
Störningar

Störningar

1
2
Pågående arb.

Pågående arbeten

2
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

S och C fortsätter styra Kil

Arkivmaterial

Anders Johansson och Georg Forsberg på Gröna torget

Socialdemokraterna och Centern i Kil har, efter valet, kommit överens om ett gemensamt ledningsansvar i kommunen under mandatperioden 2019-2022. Anders Johansson (S) blir kommunalråd på heltid och Georg Forsberg (C) blir kommunalråd på halvtid i Kils kommun.

– Det känns bra att meddela att S och C fortsätter styra Kil och att vi vill fortsatta utveckla det samarbete vi haft de senaste åtta åren, säger Anders Johansson (S), som blir ordförande i kommunstyrelsen.

Tillsammans får socialdemokraterna och centern majoritet i kommunfullmäktige med 22 mandat av 41 möjliga. Partierna har under föregående mandatperioder lagt extra fokus på kommunal ekonomi, befolkningsutveckling, landsbygd och näringsliv.

– Utvecklingen i Kil har varit positiv och det känns därför rätt att fortsätta det lyckosamma samarbetet, säger Georg Forsberg (C), som blir kommunstyrelsens vice ordförande med fortsatt inriktning på landsbygdsutveckling, näringsliv och tillväxt.

Partierna ska nu bestämma hur utvecklingen ska se ut under de kommande fyra åren. Arbetet ska resultera i övergripande mål för kommunens verksamheter.

– Vi är mitt uppe i det arbetet och kommer att kunna redovisa resultatet i december när kommunfullmäktige ska besluta om de övergripande målen, säger Anders Johansson (S).

– Vi har en gemensam överenskommelse att utveckla landsbygden, öka kvalitén i skolan och äldreomsorgen, där vi planerar för ett nytt särskilt boende, och fortsätta näringslivsutvecklingen, säger Georg Forsberg (C).

Anders, som nu tar över stafettpinnen från avgående kommunalrådet Mikael Johansson, är i grund och botten vägarbetare med ett brinnande fackligt intresse. Anders har de senaste åren arbetet som ombudsman hos Byggnads. Han har varit politiskt aktiv sedan 2006. Tolv år senare blir han alltså kommunalråd i Kils kommun.

# # #

För mer information vänligen kontakta

Anders Johansson (S), 070-660 66 99
Anders.Johansson2@byggnads.se

Georg Forsberg (C), 0554-191 26
georg.forsberg@kil.se