Skogsbad, gratis mensskydd och hälsobingo på folkhälsovecka i Kil

Den 24-28 april är det folkhälsovecka i Kils kommun. Folkhälsoveckan är en del av kommunens arbete för en god och jämlik hälsa.

Under folkhälsoveckan blir det bland annat skogsbad, utegym och föreläsningar. Torsdagen den 27 april klockan 16 invigs kommunens första automat för gratis mensskydd i Kils bibliotek.

– Vi inviger gratisautomaten för mensskydd tillsammans med ungdomsmottagningens kurator och barnmorska. Vi bjuder på föreläsning och enklare förtäring. Tillsammans skapar vi god hälsa och välbefinnande för enskild individ, säger Charlotta Anderberg.

Folkhälsoveckan är del av förbättringsarbetet nära vård och målgruppen är både Kilsbor och kommunanställda.

– Förutom de aktiviteter vi anordnar för Kilsborna har vi skapat en hälsobingo. Där har både Kilsbor och våra medarbetare chans att vinna priser, säger Charlotta Anderberg som är kultur- och fritidschef i Kils kommun.

Hälsobingon finns på kil.se/halsobingo från och med den 24 april. Då är det bara att skriva ut och kryssa. När Kilsborna får bingo lämnar de in till Kils bibliotek med chans att vinna biobiljetter.        

Läs på kil.se/kalender om du vill se vilka aktiviteter som vänder sig till Kilsborna.

Om Nära vård

Det pågår ett förbättringsarbete inom Svensk hälso- och sjukvård. Det handlar om att förflytta vård, hälsa och omsorg närmare oss invånare och att ge oss mervärden och göra oss mer delaktiga. Kils kommun deltar så klart och det Kils kommuns nära vård-grupp som arrangerar folkhälsoveckan i Kil. Läs mer om Nära vård på kil.se/naravard

# # #

För mer information vänligen kontakta

Charlotta Anderberg, kultur- och fritidschef i Kils kommun,
0554-192 54, charlotta.anderberg@kil.se

Kontakta mig om du vill veta mer eller delta i någon av aktiviteterna. Om du vill komma på invigningen av mens-automaten så är det bara du kommer. Ingen föranmälan behövs.