Specialskrivet verk när Kils kulturskola firar 60 år

Kils mest kulturella 60-åring fyller jämnt och firar hela läsåret. Bland annat ska ett specialskrivet verk spelas för publik för första gången den 2 april på kulturhuset KilArena. Du är välkommen!

Det är tonsättaren Paula af Malmborg Ward som har skrivit verket Edge of the wedge, kanten på kilen.

– Vi har kunnat köpa in verket tack vare pengar från ett arv som kulturskolans verksamhet fått, berättar Charlotta Anderberg som är rektor på kulturskolan.

Det blir två konserter samma dag klockan 15 och klockan 18. Biljetter hämta du på Kils bibliotek. Konserterna är gratis. 

Kulturskolans graffitielever målar vid KilArena mellan klockan 13.50 till 14.50 och 16.50 till 17.50.

Det började som en kommunal musikskola 1962. Sedan dess har innehållet breddats. Kils kulturskola erbjuder i dag hela 47 ämnen. Här ryms musik, dans, film, teater, bild och graffiti. Genom åren har tusentals elever deltagit i verksamheten. Både barn och vuxna.

– Barn och ungdomar har företräde, men vi tar också emot vuxna i mån av plats. Just i dag har vi elever som är mellan 4 år och 78 år gamla. Här möts vi tillsammans över generationsgränserna, berättar Charlotta.

###

Mer information

Om du vill träffa och prata med ansvariga och elever från kulturskolan i Kil samt tonsättaren Paula af Malmborg Ward är du välkommen till KilArena klockan 14.30 den 2 april. Paula är med på första konserten. Läs mer om Paula på upward.se

För mer information vänligen kontakta

Charlotta Anderberg, rektor 0554-192 54 eller Elisabeth Johansson kultur- och fritidssamordnare 0554-195 82