Vernissage med punkig plockpoesi i Kil

Arkivmaterial

Punkiga, rörande och oväntade. Ord skapar nya betydelser när de förs samman. På fredag är det vernissage för lekfulla diktcollage som deltagare inom LSS i Kil skapat under handledning av Maria Vildhjärta.

Under februari har Kils bibliotek och Studieförbundet Vuxenskolan anordnat läsmånad för personer inom LSS i Kils kommun. Plockpoesi var en av aktiviteterna.

16 deltagarna har skapat dikter under inspiration och handledning av konstnären Maria Vildhjärta. De har klippt och klistrat bilder, ord och meningar ur tidningar, som tillsammans fått nya betydelser.

Nu ställs collagen med plockpoesin ut i Kils bibliotek och på fredag är det vernissage med cider och tilltugg för deltagarna. Utställningen pågår till och med 12 mars.

– Det här är en viktig och prioriterad målgrupp. Förhoppningen med läsmånadens aktiviteter är att göra biblioteket mer bekant, att det ska bli lättare att ta sig hit på egen hand och ta del av det vi har att erbjuda, säger Malin Westerberg Rönquist, bibliotekarie.

###

Välkommen på vernissage

Media hälsas varmt välkomna till vernissagen i Kils bibliotek fredag 25 februari klockan 13. På plats finns diktskaparna tillsammans med Anette Jäger från Studieförbundet Vuxenskolan i Kil och ansvariga bibliotekarier från Kils bibliotek.

För mer information, vänligen kontakta

Lena Åkerman, bibliotekarie Kils bibliotek 0554-191 93

Anette Jäger, verksamhetsutvecklare Studieförbundet Vuxenskolan 0554-270 270