6
Störningar

Störningar

6
1
Pågående arb.

Pågående arbeten

1
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Bostäder och tomter

Överlämnande av bostadsnycklar.

Vi bygger 155 nya bostäder med sjönära, naturnära och centralt läge i Lövenstrand och våra hyresvärdar och mäklare kan hjälpa dig att hitta bostad.

I vårt företagsregister kan du hitta fler företag som hyr ut fastigheter i kommunen. Du som är intresserad av att flytta hit får gärna läsa mer på vår flytta-hit-sida.

Befolkningsutveckling

Många människor upptäckte Kil och dess attraktiva läge under 1970-talet och valde att flytta hit. Befolkningsmängden ökade på några år från åtta tusen till drygt tolv tusen invånare. De flesta valde att bosätta sig i de bostadsområden som växte upp runt Kils centrum.


Att Kil blivit så attraktiv som bostadsort beror till stor del på att kommunen kunnat erbjuda bra och billig tomtmark samtidigt som man fått namn om sig att vara en aktiv kommun som tar hand om sina invånare och lyssnar till deras önskemål.

Skola och fritid

Kil erbjuder bra skolor och meningsfull fritidssysselsättning för sina invånare. Ett mycket varierat friluftsliv, naturen och närheten till sjön Fryken lockar.

Kommunikationer

Kil är en trygg och bra boendeort 2 mil nära Karlstad. De goda kommunikationerna är en bidragande orsak till att många väljer Kil. Med tåg, buss eller bil når du Stockholm, Oslo och Göteborg på tre timmar och från Karlstad airport, 8 km från centralorten, är det nära till övriga världen.

Du hittar mer information om kommunikationer på vår pendlarsajt.