Konstnärer sökes till nya Vikstaskolan

Arkivmaterial

inför konstuppdrag i vikstaskolan.jpg

Eleverna Selma, Elmer och Joline visar upp sina idéer till Vikstaskolans konstverk. Till höger: kommunens projektledare Björn Ahlstedt. I bakgrunden ses sporthallen som ska utsmyckas med fasadkonst.

Kils kommun bjuder in konstnärer att anmäla intresse för att skapa konst till nya Vikstaskolan. Det handlar om två uppdrag: fasadkonst till den nya sporthallen och ett utomhuskonstverk som ska pryda skolgården.

När Vikstaskolan står helt klar hösten 2022 kommer den ha plats för cirka 500 elever. Det blir en sammanslagning av eleverna från gamla Vikstaskolan och från Stenåsenskolan.

Eleverna från de båda skolorna har målat egna bilder som de kommer att lämna över som inspiration och utgångspunkt till de utvalda konstnärerna. Förhoppningen är att konstverken också ska andas samhörighet.

Yrkesverksamma konstnärer som passar in på de uppsatta kriterierna kan anmäla intresse senast 15 november.

– I det här stadiet behöver man inte ha en idé – det kommer senare i processen. Just nu räcker det att skicka in namn, kontaktuppgifter och lite kort information, berättar Björn Ahlstedt, projektledare Kils kommun.

Det går att läsa mer på kil.se/konstuppdragviksta

###

För mer information, vänligen kontakta

Björn Ahlstedt, projektledare Kils kommun 0554-199 93