Väsen i Kils bibliotek

Epa-nissarna, skolbråkaren Bror och Bighead. Det är några av de figurer som fått liv genom femteklassare i Kil. Torsdag 7 december är det vernissage för berättartävlingen Väsen i Kil 2.0. Där kommer vi att få träffa nya väsen från närmiljön i Kil. 

Vi har alla hört om troll, Näcken, Skogsrået och andra traditionella folktroväsen. Nu har Kilselever fått i uppdrag att skapa nya moderna väsen för 2000-talet.

Väsen i Kil 2.0 är en berättartävling för elever i årskurs fem i Kils kommun. Eleverna har fått spela in och presentera sina berättelser muntligt. Det ska handla om väsen och myter som passar in i vår nutid och som har en koppling till elevernas närmiljö.

En jury har utsett tre vinnare som fått spela in sina berättelser med hjälp av en proffsfilmare. På torsdag samlas alla deltagande elever för prisutdelning och för att se filmerna tillsammans i Kils bibliotek.

Väsen i Kil 2.0

Väsen i Kil 2.0 är ett samarbete mellan skolorna, Kils bibliotek och den ideella organisationen Framtidsfrön. Framtidsfrön arbetar på uppdrag av Skolverket med entreprenörskap i skolan och målet att öka elevers lust och motivation att lära för framtiden. Från Kil deltar Bodaskolan, Dallidenskolan och Vikstaskolan i projektet.

###

Välkommen på vernissage

Vi hälsar media välkommen att närvara vid projektets vernissage
torsdag 7 december klockan 8.30-10 på Kils bibliotek.

För mer information, vänligen kontakta

Charlotta Magnusson, kultur- och fritidschef Kils kommun 0554-192 54

Viktoria Grönkvist, Framtidsfrön 070-256 34 68