Dags för vårens föräldraträffar

Arkivmaterial

Maria, Helena, Petra och Annika från Kils kommun på Gröna torget. De håller i ett rött hjärta.

Som förälder finns det mycket att fundera på. Har du också frågor kring hur du hanterar konflikter, sociala medier eller ditt barns känslor och utveckling? Nu finns chansen att delta i vårens föräldraträffar.

”Mycket lärorikt och intressant.” ”Väldigt skönt att få dela med andra och höra att vi inte är ensamma i den här situationen”. ”Träffarna har gett mig verktyg för den här tonårstiden.”

Deltagarna i höstens träffar för tonårsföräldrar var nöjda med innehållet, visar utvärderingen. Nu finns chansen att delta även för dig som har yngre barn.

Under våren startar två serier med föräldraträffar som vänder sig till dig med barn i åldern 0 till 6 år och 6 till 11 år. Träffarna är ett stöd och bollplank till föräldrar i vardagen. 

Olika ämnen

Många tycker att det är skönt att träffa andra som ställts inför samma frågor: Hur är det att vara barn på låg- och mellanstadiet? Hur är det att vara förälder till ett barn som växer allt mer och börjar pröva sina vingar? Vad kan vara viktigt att tänka på? 

– Det kan till exempel handla om sociala medier, konflikthantering, känslor och utveckling. Vi pratar på ett avspänt sätt om de saker som man som förälder kan oroa sig för, säger Maria Ijmker Snell, fältsekreterare i Kils kommun.

För alla

Föräldraträffarna sker i avslappnad miljö på öppna förskolan på vårdcentralen i Kil. Deltagarna blir bjudna på kaffe och smörgås. 

– Många tänker att det är ett misslyckande att söka stöd. Så är det inte – tvärtom. Det är för alla och något som alla behöver. Tanken är att du som förälder ska få med dig fler verktyg och en bättre kontakt och relation med ditt barn, säger Helena Hvit, föräldrarådgivare i Kils kommun. 

För frågor och anmälan: 

Gruppen för föräldrar till barn 0-6 år: Annika Englund (annika.englund@kil.se)
Gruppen för föräldrar till barn 6-11 år: Maria Ijmker Snell (maria.ijmker@kil.se)

Datum och tid: 

0-6 år: 26 april och 2, 11, 17, 24 och 31 maj.
6-11 år: 8, 15, 22 och 29 mars samt 5 april.

Bildtext: Maria, Helena, Annika och Petra hälsar välkommen till vårens föräldraträffar.