Digital Fårfest med många besökare

Arkivmaterial

datorer och skärmar med sändningsprogram, i bakgrunden ses kvinna stå bland ullris och skyltdockor med yllekläder

Fåreningen Fårfest i  Kil ställde om och arrangerade i år ett digitalt evenemang. Ett lyckat grepp, som med hjälp av teknisk kompetens från Kil, lockade besökare från flera olika länder.

Fårfesten i Kil har ett normalt år 9 000-10 000 besökare. På grund av pandemin sändes i år "FÅRfest annorlunda" digitalt från och med hjälp av Kulturhuset KilArena. 

-Vi undrade hur de skulle gå att anordna en fårfest digitalt men nu känner vi oss alla väldigt nöjda med det stora intresset. En succé, säger Karin Granström ordförande i Fåreningen Fårfest i Kil.  

Summering visar positiva siffror

När arrangörerna summerar Fårfesten en vecka efter sändningen har programmet på FÅRfest Annorlunda haft över 7 044 besökare. Fårfestens olika inslag med kortare filmer har haft 14 194 visningar på Youtube och i sociala medier.

- Våra besökare kommer från bland annat USA, Irland, Österrike och Tyskland. Många har skickat hälsningar under sändningen och de flesta av våra digitala kurser var fullbokade. Besökare har också varit generösa och swishat frivilliga bidrag som hjälp till våra kostnader, berättar Karin Granström.

Missade du årets fårfest?

Du kan se Fårfest Annorlunda digitalt under hela mars.

Foton: Gustav Larson och Christian Sjöholm, Kulturhuset KilArena