Företagsbesök hos Törnbergs service

Arkivmaterial

Ett företag som gått i arv

Under företagsbesöken hälsar representanter från kommunen på olika Kilsföretag för att på plats få veta mer om verksamheten och företagens förutsättningar. Senast besökte kommunen Törnbergs service.

Hans Törnberg har fullt upp. Elsituationen har ökat efterfrågan på hans produkter och tjänster. I höstas var de två anställda. Idag är de sex personer i företaget.

Familjeföretag

Törnbergs service arbetar med värmepumpar och luftkonditioneringar – försäljning, montering och service – och har en lång historia. Farfar Martin startade företaget 1953. Därefter har företaget gått i arv över generationerna - via pappa Christer vidare till Hans, som idag är ägare och vd.

– När jag var liten följde jag med pappa som bland annat jobbade med att kyla glassbilar på nätterna. Fast där och då var jag kanske mest intresserad av att äta glass…

Kil gynnar Kil

2013 tog Hans över företaget och de senaste tio åren har Törnbergs service haft sin bas i Kil.

– Kil är bra på att handla lokalt, både på privatsidan och mellan företag, säger Hans och berättar att Kilskunder stod för 150 av de totalt 250 värmepumpar som företaget sålde förra året.

Behöver inga stora lokaler

Ett tag hade Hans en butik på gamla Scanområdet, men han insåg att den egentligen inte behövdes. Idag huserar företaget i en sextio kvadratmeter stor lokal som utgångspunkt och lagerhållning. Där packar de anställda bilarna. Allt övrigt arbete sker ute hos kund, runt om i Värmland. Det kan vara montering eller service.

Utveckling och framtid

Nya utvecklade köldmedel och trådlösa wifi-styrningar har utvecklats genom åren. Det ställs också andra miljökrav idag än förr.

2021 omsatte företaget tre miljoner kronor. Det ökade till fem miljoner kronor 2022 och i år har Hans satt siktet på åtta miljoner kronor.

– Jag tycker det är roligt och det bästa är när kunderna blir nöjda, det är det som driver mig.

Tack för att vi fick hälsa på!

Företagsbesök

Då och då besöker representanter från kommunen olika Kilsföretag för att på plats få veta mer om verksamheten och företagens förutsättningar.

Vill du och ditt företag ha besök? Hör av dig till näringslivschef Mikael Kindberg, 0554-194 13 eller mikael.kindberg@kil.se.

På bilden: Näringslivschef Mikael Kindberg, sektorchef skola Mats Brorsson, kommunalråden Kenneth Bengtsson (C) och Anders Johansson (S) samt Hans Törnberg, ägare och vd för Törnbergs service.