2
Störningar

Störningar

2
0
Pågående arb.

Pågående arbeten

0
Inga pågående arbeten just nu
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Information med anledning av coronavirus (14 september)

Sidan uppdaterad fredag 14 september kl 10.50 (Provtagning av barn)

Vi behöver hjälpas åt för att minska smittspridning med anledning av pågående pandemi. Tack för att du håller i och håller ut!

Var extra uppmärksam där fler samlas, till exempel på vårdcentralen,  badplatser, i butiker och på restauranger. Privata och offentliga företag har regler kring besök. Kontakta dem på distans för att få veta hur de bäst kan hjälpa dig och vad som gäller kring besök. 

Följ myndigheternas rekommendationer

Kils kommuns budskap till barn, elever, personal och kunder som är sjuka eller börjar känna sig sjuka: Stanna hemma! Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola. Använd dessa länkar för att hålla dig uppdaterad om myndigheternas rekommendationer:

Allmän provtagning för covid-19

Region Värmland erbjuder egenprovtagning för personer som har symtom och är tidigt i sjukdomsförloppet. Syftet är att se om personen kan gå tillbaka till arbetet eller om den fortfarande smittar. Provet ska tas inom sju dagar men minst 24 timmar från insjuknandet. Du bokar via 1177.

Mer information om testningen finns på regionens webbplats.

Egenprovtagningen gäller inte för vårdpersonal, dessa följer tidigare rutiner för provtagning (och får också provsvaren snabbare). 

Lättläst and information in other languages

Förskola, skola och gymnasiet

Om du som vårdnadshavare har skolbarn med specifika medicinska behov och har frågor kan du kontakta medicinskt ansvarig skolsköterska Elin Häggqvist, elin.haggqvist@kil.se eller 0554-199 02.

Behöver du som ungdom, vårdnadshavare eller anhörig någon att prata med? Besök gärna föräldradialogen och vår stödsida för barn och ungdomar.

Vuxenutbildning och SFI-utbildning i Kil

Välkommen att höra av dig via telefon eller e-post om du har frågor till studie- och yrkesvägledare, rektor eller din utbildare

Vård och omsorg

Besöksförbud gäller tills vidare i särskilt boende Sannerud, Åkerbo, Karlslund (inklusive korttid). Även Smedens allmänna utrymmen omfattas av besöksförbudet, dock ej lägenheterna.

Undantag kan göras för anhöriga till kritiskt sjuka kunder om besökaren inte har luftvägssymtom. I så fall ska du som anhörig kontakta enhetschef på aktuellt boende. Beslutet är för att skydda de mest sårbara.

Besöksrestriktioner gäller för Linden, Ravinvägen 3 och Ravinvägen 5 samt dagcenter Gärdesgatan. Kontakta personal för att rådgöra om du vill besöka dessa verksamheter. 

 

Information till företagare

Klicka här för samlad information kring företag och covid 19.

God hygien

Tvätta händer med tvål och varmt vatten

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armveck eller pappersnäsduk

Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

Tänk källkritiskt

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.