Hoppa till huvudinnehållet

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil

Fler kontaktuppgifter

Aktuellt om coronavirus (29 sep)

Håll i, håll avstånd.

Sidan uppdaterad torsdag 30 september (Folkhälsomyndigheten häver flera restriktioner 29 sep)

Här hittar du det som är aktuellt just nu angående coronaviruset och gällande rekommendationer och råd.

Flera restriktioner hävs från den 29 sep

Folkhälsomyndigheten häver flera restriktioner. Det här gäller från och med 29 september.

9 augusti: Norska regerings inreserestriktioner

Norska regerings inreserestriktioner uppdateras en gång per vecka. Ta del av aktuella reserestriktioner på Norska regeringens webb.

6 augusti: född 2005 eller tidigare vaccineras

Nu kan du som är född 2005 eller tidigare boka tid för vaccination mot covid-19. Läs mer på 1177.se

2 augusti: Norska inreserestriktionerna lättas för Värmland

Läs mer på Länsstyrelsen i Värmlands webbplats.

15 juli: Ytterligare anpassningar av smittskyddsåtgärder

Smittspridningen fortsätter att minska och från och med den 15 juli görs ytterligare anpassningar av smittskyddsåtgärder. Läs mer om vad som gäller på Folkhälsomyndighetens webbplats.

30 juni: Restriktioner anpassas 1 juli

Den 28 juni upphörde de särskilda coronarestriktionerna för Värmland. Nu följer Värmland Folkhälsomyndighetens nivåanpassningar av smittskyddsåtgärder. Anpassningarna gäller från den 1 juli. Då får fler personer delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, reglering av öppettider för serveringsställen tas bort och begränsning av utomhussällskap på serveringsställen försvinner också. På Folkhälsomyndighetens hemsida kan du läsa vad som gäller.

30 juni: Vaccination från 18 år och äldre

Vaccinationen i Värmland omfattar nu även åldersgruppen 18 år och äldre. Mer information kring vaccination finns på Region Värmlands hemsida.

10 juni - Tillfälliga lokala rekommendationer i Värmland 11-27 juni

På grund av ökad smittspridning så har Region Värmland infört tillfälliga lokala rekommendationer i Värmland under perioden 11-27 juni. Dessa upphörde den 28 juni.

8 juni - Plan för en successivt minskad smittspridning

Regeringen har presenterat en plan för hur åtgärder mot covid-19 kan anpassas till en successivt minskad smittspridning. Det är fortsatt mycket viktigt att vi alla anpassar oss efter angivna nivåer och att vi också väger in lokal smittbild (flera skolor i Värmland och i Kil  kör digital undervisning pga ökad smittspridning).

Klicka här för att läsa vad som gäller från 1 juni och vilka anpassningsnivåer som är förberedda. Ta hand om dig och de dina

26 maj: Vaccination mot covid-19

Folkhälsomyndighetens samlade information om Vaccination mot Covid-19. Informationen finns översatt till många språk. 

6 maj: Bra att veta om din vaccination

Klicka här för att att läsa Folkhälsomyndighetens information som du kan behöva inför ditt beslut att låta vaccinera dig och även efter vaccinationen.

3 maj: Vaccinering i fas 4 är igång

Klicka här för att läsa på Region Värmlands webbplats om vems tur det är att få vaccin mot covid-19 och hur du bokar tid.

30 april: Rekommendation till idrottsföreningar från Smittskydd Värmland

Utifrån det allvarliga läge som råder i Värmland med hög smittspridning i samhället, även bland barn och ungdom, samt hög belastning inom hälso- och sjukvård, rekommenderar Smittskydd Värmland att föreningar som bedriver idrotts- och fritidsaktiviteter avvaktar med att arrangera spel av enstaka matcher eller tävlingar för barn och unga - även om de sker utomhus.

Rekommendationen gäller till och med den 16 maj. Om inget oförutsett inträffar, har inte Smittskydd Värmland för avsikt att förlänga denna rekommendation.

Läs mer på Smittskydd Värmlands hemsida

20 april: Provtagningsstation i Kil - boka tid via 1177

Nu har Region Värmland upprättat en provtagningsstation på KilArena. Klicka här för att se hur du bokar provtagning via 1177. 

15 april: När och hur bokar jag tid för vaccination?

Klicka här för att läsa på Region Värmlands webbplats om vems tur det är att få vaccin mot covid-19 och hur du bokar tid.

9 april: Biblioteket

Från och med måndag 12 april är inte ytterdörren till biblioteket låst. Tänk på att inte använda biblioteket som mötesplats. Max 30 personer får vistas i lokalerna samtidigt.
Läs mer om våra anpassningar

31 mars: Information från Smittskydd Värmland för att förhindra ytterligare smittspridning

Läs mer på Smittskydd Värmlands webb om hur vi ska göra för att hindra ytterligare smittspridning, hur vi ska göra vid besök på äldreboenden, och hur du som är vaccinerad ska agera samt rekommendationer för skolor, munskydd och resor. 

24 mars: Delvis distansundervisning på Sannerudsskolan

På inrådan från smittskydd Värmland återgår vi på vår högstadieskola till delvis distansundervisning från och med torsdag denna vecka och fram till onsdag efter påsklovet (14/4). 

Anledningen är att smittskydd ser en stor smittspridning, inte minst bland unga människor, barn och ungdomar. De rekommenderar därför alla som kan att helt eller delvis bedriva undervisning på distans. 

I Kil kommer vi att låta åk 9 vara kvar på skolan (närundervisning) och alternera åk 7 och 8 med distansundervisning. Elever i stort behov av hjälp i åk 7 och 8 kommer även de att erbjudas närundervisning. 

9 mars: Nya rutiner för besök i särskilt boende från och med den 22 mars

Från och med den 22 mars gäller dessa besöksrutiner för särskilt boende enligt rekommendationer från från Folkhälsomyndigheten. 

8 februari: Information till vårdnadshavare

Det här gäller angående hur länge barn med symtom ska vara hemma från förskola/fritids

25 januari: ishall och kommunala idrottshallar

Måndag 25 januari öppnar vi ishall och kommunala idrottshallar för träning för ungdomar födda 2005 och senare. 
Läs mer om våra anpassningar

Pandemilagen gäller vid beräknandet av maxantal i respektive lokal, kommunen kommer att skylta upp med hur många som får vistas i lokalen. Omklädningsrum kommer där det är möjligt att stängas och får inte användas varken för ombyte eller samling.

Respektive förening är ansvarig att följa nationella och lokala restriktioner. 

24 januari: Resenärer från Norge uppmanas testa sig och undvika kontakt med andra

Läs mer om uppmaningen till resenärer från Norge på krisinformation.se

21 januari: förlängning av nationella restriktioner

Regeringen beslutade idag att förlänga de flesta och justera några av de skärpta nationella restriktionerna från den 18 december (som gäller till och med den 24 januari). Läs mer om regeringens förlängning av restriktioner

De anpassningar som Kils kommun gjort inom sina verksamheter, utifrån beslutet den 18 december gäller tills vidare. Vi analyserar nu regeringens beslut för att göra lämpliga justeringar i våra tidigare anpassningar under måndagen den 25 januari. 

7 januari: Vaccination mot covid-19

Så här ser planen ut för vaccination inom särskilt boende för äldre, hemtjänst och hemsjukvård.

Några ord till dig från kommunalrådet Anders Johansson

Filmen är textad. Tryck på symbolen CC och välj svenska för att aktivera undertexter.