3
Pågående arb.

Pågående arbeten

3
  •  
  •    
  • Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
    Din rättelse/kommentar kommer att mejlas till kommunikationsenheten.
     
  • Dra reglaget till höger för att skicka formuläret

Kontakta Kils kommun

Telefon
0554-191 00
Telefontider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
E-post
kommun@kil.se
Besökstider
8:00-12.00 och 13.00-16:00
Besöksadress
Östra Torggatan 2D
665 23 Kil
Fakturaadress
FE 1407
645 88 Strängnäs

Fler kontaktuppgifter

Information med anledning av coronavirus (27 mars)

Sidan uppdaterad ons 27 mars kl 15.16 (Tillagd information om källkritik)

Kils kommun följer myndigheternas riktlinjer och utvecklingen med anledning av coronaviruset. Kils kommun värderar dagligen aktuellt läge och tar vid behov nya beslut. Det här gäller just nu. 

Lättläst, information in different languages

All verksamhet, kunder och personal 

Kils kommuns budskap till barn, elever, personal och kunder som är sjuka eller börjar känna sig sjuka: Stanna hemma! Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola.

Följ myndigheternas rekommendationer

Information till företagare

Klicka här för samlad information kring företag och covid 19.

Förskola och skola

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till förskola och skola

Kils kommun rekommenderar barn med 15-timmarsplacering i förskolan att stanna hemma. 

Om du som vårdnadshavare har skolbarn med specifika medicinska behov och har frågor kan du kontakta medicinskt ansvarig skolsköterska Elin Häggqvist, elin.haggqvist@kil.se eller 0554-199 02.

Gymnasiet, vuxenstudier, universitet

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att undervisningen i gymnasieskolan inte ska bedrivas i skolans lokaler, utan genom fjärr- eller distansundervisning. Motsvarande rekommendation gäller också lärosäten, yrkeshögskolan och komvux. Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendation om fjärrstudier

Vuxenutbildning och SFI-utbildning i Kil

Vuxenutbildning och SFI-utbildning i Kil sker från och med torsdag 19 mars på på distans.

Nationella prov utgår under en period. Du som ska genomföra nationella prov kommer att få information från din utbildare om hur det blir.

Välkommen att höra av dig via telefon eller e-post om du har frågor till studie- och yrkesvägledare, rektor eller din utbildare

Vård och omsorg

Besöksförbud gäller tills vidare i särskilt boende Sannerud, Åkerbo, Karlslund (inklusive korttid), Linden, Ravinvägen 3 och Ravinvägen 5 samt dagcenter Gärdesgatan. Även Smeden omfattas av besöksförbudet.

Undantag kan göras för anhöriga till kritiskt sjuka kunder om besökaren inte har luftvägssymtom. I så fall ska du som anhörig kontakta sjuksköterskan på aktuellt boende. Beslutet är för att skydda de mest sårbara.

Frågor om munskydd och skyddsutrustning

Vi har fått frågor om hur vår personal använder skyddsutrustning (munskydd och liknande) i kontakt med äldre. Svaret är att kommunens personal följer upprättade hygienrutiner och att munskydd inte ingår i dessa rutiner. Det är den regionala sjukvården som är prioriterad när det gäller munskydd.

Myndigheternas tydliga rekommendation är att kommunerna inte ska konkurrera om skyddsprodukter. Vi följer utvecklingen och kommer att anpassa våra rutiner vid förändring i myndigheternas rekommendationer. 

God hygien

Tvätta händer med tvål och varmt vatten

Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Hosta och nys i armveck eller pappersnäsduk

Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

Tänk källkritiskt

Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.